Болницата в Асеновград остана без обществена поръчка за доставка на храна

4870
Болницата в Асеновград остана без обществена поръчка за доставка на храна

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповед на управителя на "МБАЛ - Асеновград" ЕООД, за обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти след предварителна заявка за нуждите на "МБАЛ - Асеновград" ЕООД, съобщиха от КЗК.

Като първо нарушение на процедурата по избор на изпълнител производството установи, че оценителната комисия е отстранила жалбоподателя "Ес енд ди корпорейшън" ЕООД поради липса на документ в плик 1 на офертите, удостоверяващ внесена гаранция за участие, вместо да предостави възможност пропускът да бъде отстранен. В случая е налице съществено нарушение, което е достатъчно основание за отмяна на оспорения акт на възложителя, информира БГНЕС.

Закриват отделението по акушерство и гинекология в тетевенската болница

Управителят на болницата в Тетевен д-р Невелина Ганева е внесла заявление в Регионалната здравна инспекция в Ловеч за закриване на от...

Като втора незаконосъобразност на процедурата КЗК счита неспазването от страна на комисията на срока за уведомяване на участниците за датата и часа на отваряне на ценовите оферти, като не е спазено условието за най-малко два работни дни между датата на публикуване на съобщението и определената дата за отваряне на ценовите предложения.

Извършеното нарушение представлява съществен порок, който не може да бъде поправен при евентуалното връщане на процедурата от последното законосъобразно действие, поради което КЗК връща преписката на възложителя за прекратяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка съобразно мотивите в решението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com