Закриват отделението по акушерство и гинекология в тетевенската болница

9307
Закриват отделението по акушерство и гинекология в тетевенската болница
Снимка: Thinkstock

Управителят на болницата в Тетевен д-р Невелина Ганева е внесла заявление в Регионалната здравна инспекция в Ловеч за закриване на отделението по акушерство и гинекология.

В началото на юни министърът на здравеопазването Петър Москов постави едномесечен срок да бъдат намерени необходимите специалисти, които да работят там, но до този момент това не е изпълнено. Д-р Ганева е внесла предложение за промяна в разрешението за дейност на отделението по акушерство и гинекология, което включва закриване, след като община Тетевен и ръководството на болницата, не успяха да намерят лекари-специалисти, които да работят в него, съобщи БНР.

Директорът на регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова посочи, че в срок от един месец от инспекцията трябва да извършат проверка в болницата и да подготвят необходимите документи, които да изпратят в Министерството на здравеопазването. След това, в тримесечен срок, министърът на здравеопазването трябва да издаде заповедта за закриване на отделението. То спря да функционира, след като трима лекари напуснаха заради скандален случай с починало новородено. От болницата все пак имат възможност да оттеглят заявлението си закриване на отделението по акушерство и гинекология, ако в следващите 30 дни намерят специалисти.

Припомняме, че преди време във връзка с отделението гръмна скандал, след като родилка обвини една от лекарките в жестоко и непрофесионално отношение.

Председателят на ловешката лекарска колегия подаде оставка заради починалото бебе в Тетевен

Д-р Радослав Иванов - председател на лекарската колегия в Ловеч подаде оставка, заради случая с бебето, което почина в Плевен малко сле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com