Предложиха пленер на стрийт изкуството да е част от културния календар на Асеновград за 2016 г.

5313
Предложиха пленер на стрийт изкуството да е част от културния календар на Асеновград за 2016 г.
Снимка: Actualno.com

Фестивалът на сватбените ритуали, който е заложен през месец юни, да бъде съчетан с бракосъчетание на определен брой двойки на площада в Асеновград. Това предложение отправиха асеновградски творци, дейци на културата и изкуството и служители на Исторически музей по време на публичното обсъждане на Културния календар на града за 2016 г., предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Те предложиха, ако идеята бъде одобрена, към нея да се прибави и провеждане на третото издание на Националния конкурс „Наздравица за любовта“. "Защото така темата на литературната надпревата ще бъде обвързана с бракосъчетанието и фестивала и смятаме, че ще участват повече хора, тъй като времето ще е по-благоприятно.“, добавиха творците.

1 000 лева глоба за мъж, заживял на съпружески начала без брак с малолетна в Асеновград

1 000 лева глоба, в полза на държавата, бе наложена на пълнолетен младеж, заживял на съпружески налача с малолетна девойка. Той е нежен...

Друго предложение бе да се извърши възпоменание на 5-тата годишнина от смъртта на режисьора Петър Каишев. Асеновградските културни дейци припомниха, че той е направил много за Асеновград, затова те предложиха да се издирят негови култуви филми, които да бъдат показани пред обществеността в града.

Да се организира и пленер на стрийт изкуството бе сред идеите, които бяха поставени на вниманието на отдел „Култура“ към Община Асеновград. Предложението за провеждане на това мероприятие бе отправено по повод годишнина от смъртта на Цар Иван Асен II.

Идеята е пленерът да включва изображения на батални сцени от живота и царуването му. Посочено бе, че проектът може да бъде реализиран на пътя към Асеновата крепост, пред паметника на Цар Иван Асен II или на мястото между трите обществени сгради – Община Асеновград, Градска библиотека и Полиция.

В Културния календар за 2016 г. бе предложено да се включи и честване на Международния ден на възрастните – 1-ви октомври. Идеята е всички културни организации и творци да се включат в посещения или някакъв вид сътрудничество с настанените в Дома за хора с физически увреждания в Асеновград.

Катаджии в Асеновград спряха за проверка нарушител два пъти за един ден

Заради нарушение на пътя, на 16 октомври 2015 г. е бил проверен водач, управлявал микробус „Форд“ по улица „Цар Иван ...

Сред интересните предложения беше също така това да се издирят наследници на Райна Княгиня. Твърди се, че тя има асеновградско потекло. Поради това, творците от Асеновград предложиха в Културния календар за догодина се включи и честването на 160-годишнината от рождението на Райна Княгиня. Обсъдено бе и провеждането на различни поетични конкурси през 2016 г., както и такива, за разкази и есета.

Интерсът към публичното обсъждане на Културен календар за следващата година, от страна на асеновградчани, бе изключително слаб. Освен културните дейци, служители на Исторически музей и творчески личности от Асеновград, гражданите, дошли да изкажат мнение по темата, наброяваха едва около 15-тина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com