Катаджии в Асеновград спряха за проверка нарушител два пъти за един ден

5168
Катаджии в Асеновград спряха за проверка нарушител два пъти за един ден
Снимка: Actualno.com

Заради нарушение на пътя, на 16 октомври 2015 г. е бил проверен водач, управлявал микробус „Форд“ по улица „Цар Иван Асен II“ в Асеновград, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

Тъй като мъжът шофирал превозното средство със скорост от 75 км./ч. в населено място, същият бил спрян от полицейски служители на РУ на МВР в града. Младши автоконтрольорът поискал документи на шофьора. Мъжът, обаче, се афектирал. Причината била, че в по-ранните часове на деня той отново бил спиран за проверка от същия полицейски служител, но за друго нарушение.

Таксите на пенсионери от социални домове в Асеновград да са за сметка на институцията, предложиха пред Калфин

Вицепремиерът Ивайло Калфин посети Асеновград по покана на кандидатът за кмет доктор Емил Караиванов. Множество асеновградчани и служит...

Нарушителят вдигнал ръцете си и казал: „Айде арестувайте ме! Предавам се. Вие ми почернихте живота“. Полицаят помолил мъжа да спазва добрия тон. Вместо това, водачът на авотмобила започнал да крещи срещу полицейския служител с думите: „Ей момченце, заради теб отслабнах девет килограма днес. Гледай ме в очите. Имам 100 000 евро в банка и с тях ще те дъвча докрай. Бял ден няма да видиш. От утре те почвам!“.

Агресивното поведение на нарушителя дълбоко възмутило служителите на реда, които поискали документите на водача. За констатираната проява на мъжа бил съставен акт и се стигнало до съдебен процес.

Районен съд Асеновград приел, че при инцидента, възникнал на 16 октомври 2015 г. около 17 ч. на улица „Цар Иван Асен ІІ“ в града, шофьорът е извършил непристойни действия, изразяващи се в оскърбително отношение, спрямо орган на властта. По този начин е нарушил обществения ред и спокойствие, което представлява проява на дребно хулиганство.

На водача на автомобила е наложено административно наказание „Глоба“ в полза на Държавата, в размер на 150 лева. Мъжът е женен, неосъждан, със средно техническо образование, работещ като музикант. Той се е признал за виновен и е изказал съжаление за случилото се.

Броят на избирателите в община Асеновград още не е ясен

Пет дни преди насрочената дата за провеждане на изборите за местна власт и национален референдум (ако броим и днешния), все още няма да...

Музикантът помоли съда в Асеновград за минимална глоба. За определяне вида и размера на наказанието, магистратите взеха предвид тежестта на нарушението. Като отегчаващо вината обстоятелство се прецени факта, че мъжът е извършил и друго нарушение по-рано през деня /в документацията не се опоменава какво точно/ и е спрян от полицейски служители за втори път. При определяне на размера на глобата Районен съд Асеновград отчете, като смекчаващи вината обстоятелства, че нарушителят е с добри характеристични данни. Той е неосъждан и изразява съжаление за стореното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com