Средновековен рицар на старта на Училищната академия в Асеновград

2553
Средновековен рицар на старта на Училищната академия в Асеновград

С темата „Могъществото на цар Иван Асен II“ стартира тазгодишната Училищна академия в Асеновград, предаде кореспондентът на Actualno.com в града.

За първи път средновековен рицар бе застанал на стража, за да пази Асеновата крепост, докато в криптата на параклис „Света Богородица Петричка“ в туристическия обект се провеждаше ученическото мероприятие. Темата и датата, подбрани за старт на инициативата, не са случайни. Посветени са на 786-тата годишнина от победата на цар Иван Асен II в битката при Клокотница. По стария календар тя се чества на 22-ри март. „Освен това, нашето училище, градът ни и самата Асенова крепост носят името на великия владетел“, подчертаха гимназистите,първи участници в открития урок по история.

Денонощни проверки ще борят бракониерите в Асеновградско

Засилена охрана, дневни и нощни проверки ще слеят за наличие на бракониери и бракониерски съоръжения в ловни и рибарски местности край ...

Пред гостите в криптата младежите разказаха за Династията на Асеневци. Разкриха нейното родословно дърво. Разказаха и за първата любов и семейството на цар Иван Асен II. Подрастващите се включиха и в игра, чрез която преоткриха събития от миналото. Средновековният рицар помагаше и напътстваше младите откриватели.

Академията в Асеновград продължава с уроци, които ще бъдат изнесени от възпитаници на СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и ОУ „Ангел Кънчев“ в града. Тя остава открита за посещение на ученици от други общини в цялата страна. А всички желаещи да станат свидетели на разработките им, могат да посетят занятията свободно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com