Ердоган дава свобода на университетите, само да не говорят за тероризъм

1732
Ердоган дава свобода на университетите, само да не говорят за тероризъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че всяко мнение и всяка теза може да бъде обсъждано свободно в университетите в страната, стига да не служи на тероризма, предаде БГНЕС.

Говорейки на церемонията по откриването на университета „Ибн Халдун“ в конгресния център „Халич“ в Истанбул, Ердоган каза, че борбата на правителството е против онези, които открито подкрепят и говорят за тероризъм.

Тръмп и Ердоган: Липсата на новини е лоша новина

Дългоочакваната среща между президентите на Турция и на САЩ Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп тази седмица във Вашингтон накара взема...

"Нашата борба не е против различните идеологии, нашата борба е срещу тероризма и терористичните групи", каза турският държавен глава. По неговите думи, нито една цивилизована страна в света не би позволила на терористичните групи да гнездят в университетите, нито да превърнат учебните завеаения в тренировъчни лагери за екстремистките групировки.

Ердоган подчерта, че младежите няма да бъдат връщани от университетите заради външния вид и облеклото си. Той каза, че онези, които са отраснали с други управници, въз основна на техните идеологии в миналото, обвиняват настоящото правителство, че е против свободата на словото.

Управлението в Турция

Днес, 21 май, е особено важен ден за Реджеп Ердоган. Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция ще проведе извънредния си конгрес, по време на който президентът ще възвърне партийното си ръководство и ще обяви новия план за действие на партията за изборите през 2019 година.

Срещата между Тръмп и Ердоган премина в помпозен приятелски дух

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се радва да се срещне с турския лидер Реджеп Ердоган по време на първото си официално пътуване като ...

Ердоган ще стане лидер на формацията след три години и ключови конституционни поправки от миналия месец, вдигнали забраната президентът на страната да поддържа партийни връзки. Предвидената във върховния закон президентска система на управление ще влезе в сила след президентските и парламентарни избори, планирани за по-следващата година. Връщането на Ердоган начело на ПСР обаче е една от трите промени, които влизат в сила незабавно.

Друг важен аспект на конгреса ще бъде очакваното разместване на управлението и кабинета на партията. Съобщено е, че ще има значителни промени в Централния съвет и Управителния съвет и че ще има важен маркер за бъдещата политика на партията като „екипаж“ на Ердоган, който ще бележи и турската политика. Очаква се, че Ердоган не само ще пренасочи депутатите и партийната организация, но ще включи и други имена, с които ще работи в президентския си офис. Заложено е и цялостно преструктуриране на кабинета, включващ осем до десет министри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

САЩ, Канада и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com