Израел вдига ограда по цялата си граница

8751
Израел вдига ограда по цялата си граница
Снимка: Idobi

Израел подготвя дългосрочна програма за издигане на ограда за безопасност по цялата си сухопътна граница. Това заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху, цитиран от ТАСС.

Подготвяме тази програма, за да се защитим в Близкия изток, заяви той, а изказването бе разпространено от премиерската канцелария. Според Нетаняху програмата ще струва много милиарди шекели, разходите ще са за много години, но проектът ще бъде осъществен заради безопасността на Израел, предаде OFFNews.

Израел създава в пустинята Негев столица на киберсигурността

Основателят на Израел Давид Бен Гурион искаше да направи така, че южната пустиня Негев да разцъфне. Мечтата му придобива съвременен об...

В обкръжението, където живеем, сме длъжни да се защитаваме от хищниците, е заявил министър-председателят. Както виждам, в края на краищата, Израел изцяло ще бъде ограден със защитна стена, добавя той. Според Нетаняху държава подготвя програми, които да пресекат проникванията през оградата в Юдея и по Западния бряг на река Йордан.

Израел вече издигна защитна стена по границите си със Сирия, Египет и Ливан, а също и в сектора Газа. Ограда е построена частично по Западния бряг на река Йордан. Миналата година започна изграждането на защитно съоръжение по границата с Йордания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия