Жертвите на влаковата катастрофа в Индия вече са 116

1027
Жертвите на влаковата катастрофа в Индия вече са 116
Снимка: Getty Images/Guliver

Броят на загиналите при влаковата катастрофа в северния индийски щат Утар Прадеш достигна 116 души, съобщи телевизионния канал Ен ди ти ви. Ранените са около 200 души.

Спасителни екипи продължават да търсят оцелели сред отломките на 14-те излезли тази нощ от релсите вагони на експресен пътнически влак в Индия. Те още не са успели да достигнат до най-силно повредения вагон, където може да има още оцелели и жертви.

Мнозина от пътниците спели, когато вагоните дерайлирали в отдалечен район на Утар Прадеш. Влакът пътувал по маршрута Индор–Патна. Злополуката е станала в района на гара Пухрайан, на 100 км от град Канпура, около 3 часа сутринта.

Стотици войници и полицаи са на мястото на катастрофата, а спасителните екипи използват газови резачки за метал, за да достигнат до вътрешността на смачканите вагони.

Във влака със сигурност е имало и младоженци и сватбари, тъй като сватбеният сезон в Индия е в разгара си.

Това е най-тежкият инцидент от 2010 година насам, когато пътнически влак се сблъска с товарен в източния щат Западна Бенгалия и уби 146 души. Тогава ранените бяха 200.

Жертвите на влаковата катастрофа в Индия надхвърлиха 100

Спасителни екипи продължават да търсят оцелели сред отломките на 14-те излезли тази нощ от релсите вагони на експресен пътнически влак ...

Властите вече разследват причините за злополуката, а зам.-министърът на транспорта каза, че вероятно става дума за повреда по релсовия път.

Министърът на пътната инфраструктура Суреш Прабху обяви, че ръководството на железниците ще разследва щателно и ще накаже виновните. Ведомството ще изплати едновременно помощ в размер на 350 000 рупии (5,2 хиляди долара) на семействата на загиналите и по 50 000 рупии (735 долара) на пострадалите.

Железопътната мрежа в Индия е една от най-обширните в света и е основна форма за транспорт на дълги разстояния в огромната държава с население от 1,2 милиарда души. Релсовите пътища обаче са лошо поддържани и катастрофите с жертви са относително чести. Всеки ден железниците обслужват около 20 милиона пътници.

Правителствен доклад от 2012 година посочва, че годишно около 15 000 индийци стават жертва на железниците, ситуация, квалифицирана като ежегодно „клане”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия