Нов кошмар за Мъск: Загубила контрол Tesla уби двама души на пътя в Китай (ВИДЕО)

2330
Нов кошмар за Мъск: Загубила контрол Tesla уби двама души на пътя в Китай (ВИДЕО)
Снимка: Tesla Motors

Автомобил Tesla загуби контрол на пътя в Китай, прегази и уби двама души, придвижващи се с мотор. В резултат на инцидента са ранени още трима души. Причината за случилото се, според първоначална информация, е срив в софтуера на електромобила, разработен от компанията на Илон Мъск, който е довел до повреда на спирачките.

Американският автомобилен производител заяви в неделя, че ще окаже съдействие на китайската полиция при разследването на катастрофата с един от автомобилите Model Y, след като водачът е загубил контрол над автомобила.

Какво мислят акционерите на Tesla за многото странични занимания на Илон Мъск?

Илон Мъск изглежда възобнови интереса си към придобиването на социалната мрежа Twitter. Докато това е добра новина за акционерите на Tw...

При инцидента на 5 ноември в южната провинция Гуандун са загинали мотоциклетист и ученичка, съобщи Jimu News (цитирана от Voice of America), публикувайки видеоклип, на който се вижда как автомобилът се движи с висока скорост и се блъска в други превозни средства.

"В момента полицията търси агенция за оценка от трета страна, за да установи истината за това произшествие, и ние активно ще предоставим всякаква необходима помощ", заяви производителят на електромобили на Илон Мъск в съобщение до "Ройтерс" в неделя, като предупреди да не се вярва на "слухове".

Китай е вторият по големина пазар на Tesla, а катастрофата беше сред най-актуалните теми в социалната медийна платформа Weibo тази неделя.

Jimu News цитира пътната полиция, според която причината за инцидента в град Чаоджоу не е установена, и неназован член на семейството на шофьора, който казал, че 55-годишният водач имал проблеми с педала на спирачката, когато трябвало да спре пред семейния си магазин.

Tesla ще изтегли над 1 милион автомобила заради повреда

Американският производител Tesla обяви сервизната акция, която ще засегне повече от 1 милиона автомобила. Основната от тях са Model 3, ...

Tesla заяви, че видеозаписите показват, че спирачните светлини на автомобила не са били включени, когато той е карал с висока скорост, и че данните ѝ показват проблеми като например липса на действие за настъпване на спирачките.

В изявлението си компанията заяви, че съдът е наредил на китайски собственик на автомобил да се извини публично и да компенсира фирмата, след като е постановил, че коментарите, които той е направил пред медиите относно проблеми със спирачките му, не съответстват на фактите и са навредили на репутацията на Tesla.

Миналата година недоволна клиентка предизвика вълнение в социалните мрежи, като се покатери върху Tesla на автомобилното изложение в Шанхай, за да протестира срещу начина, по който компанията е разгледала оплакванията ѝ за неизправни спирачки, свързани с автомобилна катастрофа. В този случай Tesla заяви, че нарушенията на скоростта са причина за катастрофата, но обеща да подобри начина, по който разглежда оплакванията на клиентите.

ОЩЕ: Мъск продаде акции на Tesla за 4 млрд. долара

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Италия свали дрон на хутите в Червено море

Турция подкрепя кандидатурата на Рюте за генерален секретар на НАТО

Блинкен: "Хамас" получиха изключително щедро предложение от страна на Израел

Като Путин: Съдът в Хага може да издаде заповед за арест на Нетаняху заради войната в Газа

В търсене на примирие: Блинкен пристигна в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

По-строги закони срещу насилието над жени: Австралийци протестират след клането в търговски център

Психологически тероризъм: Израел за видео на “Хамас“ със заложници

Колкото топка за тенис: Градушка в Китай след торнадото (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com