Tesla ще изтегли над 1 милион автомобила заради повреда

2772
Tesla ще изтегли над 1 милион автомобила заради повреда
Снимка: Tesla

Американският производител Tesla обяви сервизната акция, която ще засегне повече от 1 милиона автомобила. Основната от тях са Model 3, произведени от 2017 до 2022 г., както и Model Y (2020 до 2022 г.). Има и по-малко бройки от по-скъпите Model S и Model X.

Според информацията, причината за сервизната акция са проблеми с електрически стъкла, които могат да наранят човек при затваряне заради повреда в тяхната автоматична система за затваряне.

Имплантиран в ръката чип отключва колите на Tesla (ВИДЕО)

Един от най-запалените фенове на американския производител на електромобили Tesla – Брандън Далъли, се включи в група, която се п...

„Затварящ се прозорец без подходяща автоматична система за обръщане може да упражни голям натиск, притискайки водача или пътника, увеличавайки риска от нараняване“, се казва в изявление на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).

Компанията е установила проблема при производствени тестове през август, а собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени с писма, като след 13 септември произвежданите автомобили вече са с обновен софтуер. От Tesla посочват, че няма информация за евентуални искове за обезщетение или наранявания, причинени от прозорци. Посочва се също така, че проблемът може да се реши и от разстояние с обновяване на базовия софтуер на автомобилите.

Tesla вече беше съдена заради технически проблеми с електрическите им автомобили. Според съобщения в медиите, делото е заведено от жител на Калифорния, който притежава автомобил Model 3. По думите му многократно се е сблъсквал със случаи на т. нар. “фантомно спиране“. Шофьорът обяснил, че електрическата му кола в режим на автопилот може внезапно и без причина да намали.

Американският производител имаше и други проблеми по-рано тази година. През май компанията трябваше да актуализира софтуера на 130 000 коли,защото процесорът на информационно-развлекателната система можеше да прегрее по време на бързо зареждане, причинявайки забавяне на дисплея или изгасване.

Tesla иска спиране на видео, симулиращо удар с деца (ВИДЕО)

Американският производител Tesla поиска премахването на видео, показващо Model 3, оборудван със система за напълно автономно шофиране (...

Отново през тази пролет 48 184 автомобила Model 3 Performance имаше неправилно състояние на скоростомера,докато колата е в режим Track. И в този случай актуализация на софтуера разреши проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Как шофьорите масово „убиват“ колите си през пролетта

Peugeot е-2008 - увеличена мощност и подобрени маниери (тест-драйв)

Автомобилни концерни ще създават съвместно електрически превозни средства

Как да усетите, че на двигателя му е време за основен ремонт

Най-влиятелният автомобилен дизайнер почина на 85 години

Еуфорията около електромобилите спира, производителите забавят плановете си

Tesla за бедните ще се появи през 2026 година

Как да разберете, че окачването на колата ви е повредено

Електромобилите на Volvo ще се зареждат с 30% по-бързо

Стачка спря работа в завода, който Ford се опитва да продаде

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com