Палестинците спират преговорите с Израел заради застрояването

13571
Палестинците спират преговорите с Израел заради застрояването
Снимка: Getty Images / Guliver

Палестинците отказват да преговарят с Израел, докато продължава заселването на окупираните територии, заяви вчера пред Франс прес високопоставен палестински представител, пожелал анонимност, предаде БТА.

"Израелската страна е решена да продължава колонизацията и ние не можем да продължим преговорите при тази безпрецедентна офанзива в еврейските селища", заявил източникът след бурен кръг от преговорите между палестинци и израелци в Ерусалим.

Напрежение в Израел

В сряда Израел освободи 26 дългогодишни палестински затворници, което предизвика шумни празненства по улиците на Западния бряг и Ивица...

"Палестинско-израелските преговори се провалиха по време на снощния кръг", добавил същия източник в момента, когато американският държавен секретар Джон Кери пристигна в Ерусалим, за да се опита да съживи изпадналия в затруднение мирен процес.

В същото време премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обвини палестинците в създаване на „изкуствени кризи” в новите мирни преговори и призова САЩ да върнат преговорите обратно в релси, предаде АФП.

„Аз съм загрижен за напредъка, защото виждам палестинците да продължават да създават изкуствени кризи и бягат от ясните дискусии, които са нужни за постигането на действителен мир”, каза Нетаняху на среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Ерусалим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com