Палестинец уби трима израелци в Хар Адар

592
Палестинец уби трима израелци в Хар Адар
Снимка: Getty Images/Guliver

Палестинец извърши нападение с огнестрелно оръжие над цивилни израелци до селището Хар Адар в близост до Йерусалим рано тази сутрин. В резултат на атаката трима граждани на Израел са починали, а един е ранен, съобщиха от израелската полиция, като добавиха, че терористът вече е неутрализиран.

Според сведенията мъжът е влязъл в селището заедно с още свои съграждани и едва тогава е извадил пистолета си и е открил огън по цивилните.

За момента няма налична информация относно самоличността на жертвите или извършителя. От полицейските власти обаче издадоха, че пострадалият е на 32-годишна възраст и има огнестрелни рани в горната част на тялото. Той е бил откаран в тежко състояние в йерусалимска болница.

Вълната на насилие в зоната на палестинско-израелския конфликт започва през септември 2015 г. Оттогава в резултат на няколкостотин атаки, използващи хладни и огнестрелни оръжия, взривни вещества и коли-бомби, повече от 50 израелци и няколко чужденци са загинали,а повече от 500 души са били ранени. Най-малко 300 пък са палестинските жертви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com