X
 
 

ЕС и САЩ очакват много от новата Специализирана прокуратура в Албания

196 0
ЕС и САЩ очакват много от новата Специализирана прокуратура в Албания
Снимка: Getty Images/Guliver
Посланикът на делегацията на Европейския съюз в Албания Луиджи Сорека и посланикът на САЩ Юри Ким очакват работата на Специалната прокуратура за корупция и организирана престъпност (СПКОП), да бъде успешна, съобщи МИА.

Сорека написа в Twitter след среща с главния прокурор Арбен Края, че са обсъдили "предизвикателствата пред СПКОП като нова институция", предаде БГНЕС.

Франция и Белгия върнаха десетки албанци, търсещи убежище при тях

Албанската национална полиция съобщи, че 40 албански граждани от две държави-членки на ЕС (Франция и Белгия) са върнати в Тирана след о...

"Разменихме също мнения относно преразпределението на правомощията между Държавната прокуратура и местните служби относно прилагането на новия закон за превантивните мерки", съобщи Сорека.

Американският посланик Ким заяви в Twitter, че САЩ силно подкрепят върховенството на закона в Албания и че новият антикорупционен орган трябва да бъде успешен. "Съединените щати силно подкрепят върховенството на закона в Албания. СПКОП трябва да успее", написа посланикът.

Специализираната прокуратура за корупция и организирана престъпност в Албания официално започна работа на 19 декември след като членовете й се заклеха пред държавния глава Илир Мета. В състава ѝ участват девет прокурори, а ръководител на институцията е Арбен Края, който има тригодишен мандат.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...