X
 
 

Грипът се оказа смъртоносен за пет души в Гърция само за седмица

1224 0
Грипът се оказа смъртоносен за пет души в Гърция само за седмица
Снимка: iStock/Guliver
Броят на смъртните случаи от грип в Гърция от миналия октомври се е увеличил до 13, 5 от тях са от миналата седмица, според Националната здравна организация (EODY), която отчете ръст на посещенията при лекари със симптоми на грип в сравнение с миналата седмица, предаде БГНЕС.

Пет от смъртните случаи настъпиха миналата седмица, подхранвайки опасенията на здравните власти за опасност от грипна епидемия. Те насърчават хората със симптоми на грип да останат вкъщи и съветват ръцете да се мият по-често, за да се избегне разпространението на микроби.

И област Монтана е в грипна епидемия

Общо 7 общини са в грипна епидемия вече. От днес под карантина е и област Монтана. Пред обявяване на епидемия е и област Пловдив, съобщ...

Общо 59 тежки случая на грип са регистрирани от октомври, а в 25 от които става въпрос за хора, които са ваксинирани срещу грип. Ваксината обаче не предпазва срещу всички възможни щамове на болестта.

Съветите на здравното министерство трябва да бъдат разпространени до училищата с указания за превантивни мерки за предотвратяване на разпространението на грипния вирус в класните стаи.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално