Сръбски министър: Черна гора е сръбска държава

3828
Сръбски министър: Черна гора е сръбска държава
Снимка: iStock/Guliver

Сръбският министър на иновациите и технологичното развитие Ненад Попович заяви, че президентът на Черна гора Мило Джуканович е най-големият престъпник в Европа, а Черна гора е стара сръбска държава, цитира думите му македонското електронно издание “МКД“, предаде "Фокус". 

Сръбският министър заяви пред белградския телевизионен канал „Пинк ТВ“, че обявеното приемане на Закон за свободата на вероизповеданието в Черна гора, който също предвижда конфискация на имуществото на Сръбската православна църква (СПЦ), е акт на враждебност, нападение срещу СПЦ, сръбския народ и държавата Сърбия.

Борис Тадич: Чужденците ни казват – не пипайте Вучич, той ни обеща Косово

Чужденците искат опозицията да не безпокои обществото, защото сръбският президент Александър Вучич им е обещал Косово. Това каза бивши...

"Това не са ни го причинявали дори най-големите ни врагове, а държавата Сърбия със сигурност, ако законът бъде приет в черногорското събрание, ще трябва да реагира най-яростно", каза Попович.

Той добави, че ако законът бъде приет, той ще бъде "най-тежката атака срещу Сърбия в историята на братския народ, живеещ в Черна гора".

"Черна гора е стара сръбска държава, създадена е от Неманич и Свети Сава", каза Попович, като заяви, че Мило Джуканович и неговият "престъпен режим" лишават Сърбия от най-святото - история и име.

Попович обясни, че нарича режимът на Джуканович престъпен, защото църквата изземана нито от турците за 500 години, нито усташите (хърватските фашисти – бел.ред.), нито нацистите.

„Те ни причняват това, което враговете никога не са правили, а Сърбия със сигурност ще се представимного силно. Някой иска да ни вземе манастира Острог, някой иска да ни вземе мощите на св. Василий Острогски, Петър Цетински, а това е нашата идентичност, ”каза Попович.

„1 от 5 милиона“: В Сърбия е опасно да се мисли различно

В Белград снощи се проведе 28 поред граждански протест „1 от 5 милиона“ срещу управлението на президента Александър Вучич. ...

Сръбският министър отбеляза, че Йован Йованович Змай и Десанка Максимович са извадени от учебниците от Черна гора и че сръбските граждани на Черна гора не могат да бъдат наети в държавни институции, ако се декларират като такива.

„Над нас се осъществява геноцид на идентичността. Усташите направиха чист геноцид, убиваха ни, а Мило Джуканович иска да изхвърли от Черна гора, стара сръбска държава, всичко, което е сръбско, "каза Попович.

Той предупреди, че ако в Черна гора, като православна "братска страна", в която живеят сърби, може да се изгони сръбската църква и да се вземат светите мощи на Василий Острошки и сръбски манастири, нещо подобно след няколко дни може да се случи в Косово и Метохия.

„Шиптарите биха направили това с нашите храмове в Косово, вероятно същото би се случило в Хърватия. Това е моделът, който вече се случи в Украйна. Мило Джуканович не е идеологът на това, той е обикновен извършител“, каза Попович.

„Той е известен като най-големият престъпник в Европа. Той трябва да изпълнява всички задачи, наредени от Запада и от шиптарите, защото е известно, че е дълбоко свързан с тях. Това е съвместна шиптарскао-джукановска акция, която е престъпна за сръбския народ и държава, "каза сръбският министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com