Вучич: Сърбия не е руска марионетка

11989
Вучич: Сърбия не е руска марионетка

Възможно е да се поддържат приятелски отношения едновременно както с Русия, така и с Европейския съюз. Сърбия не е марионетка на никого. Това заяви сръбския премиер Александър Вучич пред швейцарския вестник "Блик", предаде БГНЕС.

"Ние не сме марионетка на Русия и на който и да било друг. На руския президент Владимир Путин казах, че искаме да влезем в ЕС. Ние сме близки с Русия, но нашата цел е Европейския съюз", казва Вучич и уточнява, че Сърбия очаква да влезе в ЕС до 2019 г.

"За нас няма проблеми. Възможно е да се поддържат приятелски отношения с Русия и в същото време да сме страна-членка в ЕС. Европейският съюз е на ясно, че от това може да има само полза", подчерта Вучич.

Албанци нападнаха конвоя на сръбския премиер в Косово

Група албанци нападнаха конвоя на сръбския премиер Александър Вучич по време на посещението му в Косово, предаде сръбското електронно и...

На въпроса какво Сърбия може да предложи с председателството на ОССЕ, Вучич отговори, че може да помогне на Запада, но и че иска да остане неутрална страна.

По отношение на конфликта в Украйна сръбският премиер смята, че това е лошо както за Русия и Украйна, така и за цяла Европа. Европа трябва да работи повече върху мира, подчерта Вучич. На въпроса как Сърбия, която е близка с Русия, може да бъде неутрална страна, Вучич каза, че отношенията с Русия са исторически и отново подчерта, че това може да бъде полезно за ЕС в усилията за намиране на мирно решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com