БФ Баскетбол осъжда аномалиите в първенството

9402
БФ Баскетбол осъжда аномалиите в първенството

БФБаскетбол не одобрява и остро осъжда ситуацията преди петия мач от полуфиналните плейофи между Балкан (Ботевград) и Левски, това заяви президентът на родната централа Георги Глушков.

"Остро осъждаме отношенията между клубовете, между треньорите, феновете и състезателите, които станаха достояние на обществеността напоследък. Това не допринася за развитието на спорта и за отношенията ни със спонсорите. Неприемливи са отношенията между треньорите като се започне от подрастващите и се стигне до Националната баскетболна лига за мъже", каза още Глушков. "Има неща, които ние трябва да преосмислим. Голяма част от проблемите са свързани с нашия демократичен преход и трябва да се изживеят. Никога не сме си мислили, че един клуб може да откаже телевизионно излъчване, нито че може да има такива плакати, които обиждат клубове и личности. Не трябва да копираме наредби, а да се осъзнае колко тези неща вредят на баскетбола", добави президентът на БФБаскетбол. Той коментира и проблемите около съдийството. "Доста неща се изговориха и по отношение на съдиите, но интересно за мен беше, че след петия мач между Балкан и Левски нямаше коментар за реферите от Гърция. Съдиите трябва да свирят със същите критерии като на реферите в Европа. България има много добри съдии. В последно време се появиха писания, че може да се страхуват от този или онзи, но може би те трябва да се страхуват от мен, защото аз им подписвам трудовите договори", заяви Глушков.

Сашо Везенков: Федерацията по баскетбол се командва от Тити

Спортният директор и треньор на шампиона Лукойл Академик Сашо Везенков изрази мнение, че Тити Папазов ръководи родната федерация по бас...

"Някои клубове искат да контактуват с нас чрез адвокати. Ще предложа на следващия Управителен съвет да се създаде юридическа комисия, която да ни помага при създаването на Наредбите. Освен това съдия международна категория у нас може да не получи договор с федерацията, ако не свири според европейските критерии", коментира Глушков.

Предстоят промени и в дисциплинарния правилник със завишаване на глобите, заяви шефът на Националната баскетболна лига Иван Ценов. Обмисля се въвеждане на максимална цена на билет за баскетболен мач, за да няма възможност клубът-домакин да определя 100 лв или да предлага комбинация от 2 билета за различни спортове, се разбра още на пресконференцията. Федерацията ще преразгледа и въпроса за телевизионните права, за да не се повтаря ситуацията клуб да отказва телевизионно излъчване от своята зала.

Президентът на БФ Баскетбол сподели и подробности относно избирането му в борда на ФИБА Европа. Георги Глушков е получил доверието на делегатите на конгреса, като сред 35 кандидати, от които 23-ма влизат в управата, е заел 8-мо място по брой на гласовете. /БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com