Денят Х за ЦСКА

4124
Денят Х за ЦСКА
Снимка: БГНЕС

ЦСКА празнува днес 75-годишнина от своето основаване. Хубав повод, който заслужава голям празник. Днес всички свързани по някакъв начин с „армейците“ трябва, ако не да празнуват, то поне да си спомнят за отбора, който им е донесъл толкова много емоции – понякога хубави, понякога лоши.

Днес обаче също е много важен ден за бъдещето на клуба. Днес е „Денят Х“ за ЦСКА. Колкото и клиширано да звучи, днешният ден маркира началото на една много важна година за клуба. Година, която може да се окаже ключова за „червените“, както на терена, така и извън него. Защото до следващия 5 май много неща за „армейците“ ще станат ясни.

Новата „Армия“

Първото и най-важно нещо за ЦСКА е стадион „Българска армия“. След две, че и повече десетилетия най-накрая изглежда, че „армейците“ ще имат своя нов дом. Ръководството на клуба работи много активно по стартирането на проекта и уверява феновете, че се очаква съвсем скоро да започне работа по съоръжението.

Стадион Българска армия

Нов стадион „Българска армия“ е най-важният проект на шефовете и те трябва здраво да запретнат ръкави и да го завършат. В противен случай, след всички пресконференции и фанфари, ще трябва да си събират багажа - защото провал с новата „Армия“, ще означава и техният край начело на най-титулувания клуб в България.

Подкрепата на феновете

Второто много важно нещо, което трябва да свършат в ЦСКА през следващите 12 месеца, е подобряване на комуникацията с феновете. И не само тези, които идват на стадиона за 3-4 мача на сезон. Не, с тези – организираните. Тези, които са всеки ден на и около „Армията“. Тези, които дават лични средства, време и усилия, за да подкрепят тима, за да има хореография, за да има атмосфера на стадиона. Защото изглежда, че в последните години това някак си се загуби.

Фенове на ЦСКА

През настоящия сезон дори станахме свидетели на бойкот от страна на феновете от Сектор Г, тъй като не бяха доволни от работата на ръководството. Затова и шефовете да си вземат бележка, да повикат тарторите на конструктивен разговор и да се разберат кой какво ще върши за благото на ЦСКА. Защото на мача с Лудогорец се видя отлично, че когато феновете са зад отбора е коренно различно. Когато „Армията“ е пълна, когато ври и кипи, тогава всички са доволни – и шефове, и играчи, и треньори, и фенове. Единствено гостите имат претенции, но пък това е нормално - все пак играеш пред 18 хиляди, а не пред 18 човека.

Изграждането на отбор

Не на последно място годината е важна за изграждане на отбор, който най-накрая да се върне на върха. През този сезон ЦСКА показа няколко лица. „Червените“ изиграха няколко отлични мача, в други случаи бяха пестеливи, но печелеха, в трети пък трагични – дербитата с Левски. Шефовете на „армейците“ трябва да избистрят за себе си политиката на клуба и да вземат решение какво ще се случи в бъдеще.

Саша Илич

Едно е ясно - ЦСКА трябва да има треньор, който да работи поне 2-3 години, а не наставникът да се сменя по два, че и повече пъти на сезон, както се случи миналата година с Любо Пенев, Стойчо Младенов, а накрая и господинът от Острова – Алан Пардю. Саша Илич за момента изглежда като добър вариант. Сърбинът е още млад и зелен в професията, но се старае и опитва да изгради боеспособен отбор. Под негово ръководство „червените“ взеха 11 поредни гостувания, повече от половин година бяха на първо място в класирането, имат една от най-добрите защити в шампионата. Вярно, че не спечели нито едно от четирите дербита с Левски и Лудогорец, но и на това ще му дойде времето.

Толкова за нещата, които чакат ЦСКА в следващата една година. Годината, която ще даде отговори на толкова много въпроси. Но днес е празник. Всеки, който обича отбора трябва да празнува и да си спомни колко много му е дал той през годините. А в края на деня да се запита: „Какво върнах аз на клуба? Какво направих за неговото развитие и благополучие?“. А от утре нека всички да загърбят своите различия, да си стиснат ръцете и да заработят в полза на ЦСКА. Защото само с единство на шефове, фенове, играчи и треньори ЦСКА ще го има и ще бъде там, където заслужава – на върха.

Честит празник, армейци!

Автор: Бойко Димитров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА направи нова важна стъпка за реконструкцията на "Армията"

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ