Стоилов: Искаме трите точки в неделя

19919
Стоилов: Искаме трите точки в неделя
Снимка: БГНЕС

"Ще се стремим от първата минута да търсим нашия стил, както и да стигнем до победата - това е нашата цел в този мач", обяви наставникът на "Ботев Пловдив" Станимир Стоилов преди двубоя със "Славия" в неделя.

"Канарчетата" гостуват в София в неделя от 14:00 часа, като Стоилов не скри, че неговият тим ще търси единственото трите точки. "Футболистите направиха сериозна подготовка за мача и са подготвени добре за него. Надявам се, че "Ботев" ще играе своята игра и да спечели. Ще се стремим от първата минута да търсим нашия стил, както и да стигнем до победата - това е нашата цел в този мач. Проблемите ни са свързани с отсъствието на двамата наказани футболисти (б.р. Иршак и Спрокел) и със състоянието на Артур, който към момента не може да бъде пълноценен. В последно време "Славия" показва подем и постига добри резултати. В крайна сметка нека спечели този, който заслужава повече", коментира той на днешната си пресконференция.

Публиката на Ботев Пд е била ключов фактор според Стоилов

Станимир Стоилов определено остана доволен от класирането на "Ботев Пловдив" напред в турнира за Купата на България. Но все пак трябва ...

Треньорът на "Ботев" изрази оптимизъм, че отборът ще се справи добре в сгъстения цикъл от мачове, с които ще бъде закрита календарната година в българския футбол: "Надявам се, че играчите са готови. В крайна сметка другите отбори също трябва да се съобразяват с него. Не смятам, че "Ботев" трябва да се притеснява от нещо. Ние просто трябва да играем добре. Ако демонстрираме това, което можем като отбор, мисля, че ще спечелим повечето от оставащите мачове. Показали сме, че можем да играем в сгъстен цикъл и сега трябва да го направим отново".

Треньорът коментира и новината с преместването на официалните мачове на "Ботев" на базата в Коматево: "Ситуацията с преместването на мачовете на отбора в Коматево е едновременно неприятна и перфектна. Перфектна - защото ще бъдат съкратени сроковете за строежа на стадиона и неприятна - защото ще играем пред малка част от феновете на "Ботев". Аз съм последния човек, който би избрал преследването на някакви резултати да попречат на изграждането на едно такова съоръжение от топ ниво. Ще има неудобства и за феновете и за нас, но понякога подобни начинания искат своите жертви. Знаем, че атмосферата няма да бъде същата, като на "Христо Ботев". Което е добро за "Ботев", е добро за всички ни, така че се съобразяваме изцяло с решението на клуба", завърши Стоилов, цитиран от БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ