Публиката на Ботев Пд е била ключов фактор според Стоилов

11720
Публиката на Ботев Пд е била ключов фактор според Стоилов
Снимка: Getty Images / Guliver

Станимир Стоилов определено остана доволен от класирането на "Ботев Пловдив" напред в турнира за Купата на България. Но все пак трябва да се отбележи, че победата във втория двубой си беше много измъчена, а страхотната публика на отбора помогна с каквото можа на своите любимци.

"Труден и тежък мач за нашия отбор. Смятам, че заслужено продължаваме напред. Бяхме нервни и напрегнати през първото полувреме. През втората част, и особено в последния половин час, усилвахме натиска с всяка изминала минута. Колкото повече приближаваше края на мача, толкова повече виждах отборът на Ботев, такъв какъвто го искам - непримирим и търсещ победата до последно."

Мъри с подкрепа от играчите

Играчите на "Ботев Пловдив" не искат и да чуват за смяна на наставника, като за слабите резултати в последно време подчинените на Мъри...

"Много ни помогна и публиката. С подкрепата си тя вдъхна физически и морални сили на футболистите, повиши тяхната увереност и нещата се получиха. Когато атмосферата около отбора е положителна, това дава криле на играчите. Днес крилете на отбора бяха публиката. Смятам, че заслужено продължаваме в следващата фаза. Знаете, че имаме желание да стигнем до края в този турнир."

"Надявам се тази победа да се отрази положително на психологическото състояние на футболистите. В предишния мач с напредване на времето отборът ставаше все по-неуверен, докато днес беше обратното. Играчите тичаха, бориха се и търсеха победата до последно. Дори да не бяхме спечелили, ако показваме поведението от последните минути, няма от какво да се притесняваме", завърши Станимир Стоилов, цитиран от БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ