БСП и ДПС си спретнаха семинар в Боровец за проблемите на държавата

32291
БСП и ДПС си спретнаха семинар в Боровец за проблемите на държавата
Снимка: БГНЕС

Кризата с бежанците, решаването на проблемите с младежката безработица, антимонополното законодателство и преодоляването на тежката криза в енергийния сектор са основни приоритети, които ще бъдат обсъдени на работен семинар в Боровец днес и утре (30 ноември) между двете парламентарни групи на Коалиция за България и ДПС плюс политическия кабинет, съобщиха от БСП, предаде БГНЕС. Семинарът ще се проведе под надслов "Държавност, икономика и справедливост".

Освен народните представители от двете партии, на семинара ще присъстват премиерът Пламен Орешарски, както и всички министри от кабинета. Сред основните теми, които ще бъдат дискутирани са възстановяване на демокрацията и укрепване на държавността, на които модератори ще бъдат председателят на Народното събрание Михаил Миков и зам.-председателят Алиосман Имамов. Отношение по темите ще вземат министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на финансите Петър Чобанов и зам.-председателят на НС Мая Манолова.

На 30 ноември ще бъдат разисквани теми, свързани с възстановяването на българската икономика и конкурентоспособност. Модератори ще бъдат председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Йордан Цонев, както и зам.-председателят на комисията Петър Кънев. Отношение по темата ще вземат вицепремиерът Даниела Бобева, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Очаква се да има дискусия за седми блок на АЕЦ "Козлодуй" и "Южен поток".

Освен това, в обсъждането ще залегнат и темите свързани с младежката безработица, социалната справедливост, демографска криза и други. По тези теми ще говорят министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, министърът на финансите Петър Чобанов и министърът на здравеопазването Таня Андреева.

За 14:00 часа е предвидена съвместна пресконференция, на която ще присъстват председателите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, министър-председателят Пламен Орешарски, вицепремиерът Даниела Бобева, вицепремиерът Златанова, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Семинарът има цел да очертае бъдещи политики и приоритети на правителството за 2014г. Той се финансира от субсидиите на двете политически партии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика