Авторът на НВО сериала True Detective с криминален роман в България

5134
Авторът на НВО сериала True Detective с криминален роман в България

Галвестън  – островът на злочестата съдба. Никой не си тръгва оттук, без да е платил. Никой не идва тук, без да знае цената.

Докато се тормози от изневерите на своята приятелка с шефа си, животът на наемника Рой Кейди взема неочакван обрат, когато една сутрин научава, че е болен от рак. Но Рой не знае, че в ход вече има и друга фатална игра, която ще го забърка с младата проститутка Роки. Той трябва да се отърве от момичето... Но дали тя е готова... И историята сигурно щеше да си остане толкова тривиална, ако не беше написана от създателя на сериала True Detectiv Ник Пизолато! Пизолато възражда жанра „ноар“ и строшава всички стереотипи с фигурата на Рой Кейди – eдин антигерой, който изживява своя катарзис и постига величие сред разрухата. Филмови образи, сюжет от другата страна на закона, силуети в контражур, въздействащи описания на характери и места – Галвестън е роман, който отзвучава дълго, дълго, след като сме затворили книгата.

Библиотеката в Асеновград се готви да сключва договори за финансиране

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград е с одобрено проектно предложение по програма на Министерството на кул...

Романът Галвестън е финалист на наградите „Барнс&Нобъл 2010 Дискавър Ауорд“ и на „Едгар Алан По Ауорд“. Галвестън печели „Спър Ауорд“ и „При дю Премие Роман“ за най-добър чуждестранен роман на Френската Академия.

Ник Пизолато е роден в Ню Орлиънс и е отрасъл по крайбрежието на Мексиканския залив в Луизиана. Негови произведения в проза са публикувани в престижни издания като „Атлантик“, „Оксфорд Америкън“, „Плаушеърс“, „Мисури Ривю“, „Бест Америкън Мистъри Сториз“, „Айова Ривю“ и някои други. Той е автор на сборника с разкази „Между това място и Жълто море“, който се класира за финала за наградата на „Нешънъл Мегъзин“ и избран от „Поетс енд Райтърс Мегазин“ за един от петте най-добри дебюта на годината. Ник Пизолато е преподавал в Университета на Северна Каролина, Университета на Чикаго и Университета Дъпау. Живее в Индиана със съпругата и дъщеря си.

ГАЛВЕСТЪН е първият му роман. Ник Пизолато е познат на публиката повече като сценарист с участието си в бестселър сериала The Killing („Убийството“) и като автор, единствен сценарист и продуцент в последния си голям проект – култовия сериал на HBO True Detective („Истински детектив“), в който участват Матю Макконъхи, Уди Харелсън и Колин Фарел.

 

За втори път България избира любимата си книжарница

Второто издание на Национален конкурс „Моята любима книжарница“ започна на 9 ноември и ще продължи до 11 декември 2015 г. С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги