Библиотеката в Асеновград се готви да сключва договори за финансиране

5553
Библиотеката в Асеновград се готви да сключва договори за финансиране

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград е с одобрено проектно предложение по програма на Министерството на културата. Благодарение на спечеления проект културното средище ще получи средства за попълване на библиотечните си фондове с книги, литература и други информационни източници, съобразени с потребностите на гражданите.

"Основната цел е да се провокира интересът към книгите и четенето", каза за Actualno.com директорът на Градската библиотека Милена Марковска. Да се подкрепи развитието на библиотечните институции като основни стълбове на духовността и като основен източник на информация и знания в различни области, са другите цели.

Плевнелиев стана патрон на националната библиотека

Президентът Росен Плевнелиев става патрон на националната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий", предаде БГНЕС. Плевнелиев връчи Почетни...

Следващата стъпка, която предстои, е сключване на договори“, уточни Марковска. Това се очаква да се случи след 23 ноември. Предвижда се новите информационни източници да постъпят във фондовете на библиотеката в началото на следващата година.

Точно 216 са обществените библиотеки в България, които са одобрени да получат финансовата помощ, сред които е и асеновградската. Общият размер на средствата, които ще бъдат разпределени между библиотечните институции, е близо 140 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com