ДПС няма да подкрепи бюджет 2016 г.

3044
ДПС няма да подкрепи бюджет 2016 г.
Снимка: БГНЕС

ДПС няма да подкрепи проекта за бюджет 2016 г. Това съобщи от трибуната на парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев, предаде БГНЕС.

Движението няма да подкрепи бюджета, защото има несъгласие с философията му. „Още в първия абзац правителството казва, че основен приоритет е запазване на стабилността на публичните финанси. Правителството вижда основен инструмент във фискалната консолидация. Според нас тя е необходимо условие, но не и достатъчно за запазване на финансовата стабилност. И в областта на публичните финанси не може да има сериозен стабилитет без икономически растеж. От 2008 година насам няколко правителства съставят бюджети на дефицит“, заяви Цонев.

„Това е втори самостоятелен бюджет на това правителство. Втори опит за финансова консолидация. Първият беше неуспешен, със съжаление го казваме и със желание да бъдем конструктивно критични. В рамките на тази година първият самостоятелен бюджет въпреки заявеното желание на финансовия министър тази консолидация няма да се състои. Бюджетният дефицит на касова основа ще бъде 3,3 %. Нещо, което е близо до миналогодишния“, посочи депутатът от ДПС.

„Това правителство и това мнозинство дойде на власт с желанието да прави реформи, с необходимостта да бъдат направени реформи. ДПС оттегли подкрепата си за предния кабинет, защото в условията на политическа нестабилност ние преценихме, че нужните реформи не могат да бъдат извършени в условията на липса на мнозинство. Така дойде този кабинет, в който съставна част са групата на РБ. Те управляват 6 министерства. Какво се направи в тези министерства , за да бъдат оптимизирани разходи и да се подпомогне финансовата консолидация? Отговорът е - нищо”, категоричен бе Цонев.

Той разкритикува опитите за реформи в здравеопазването и образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика