Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

15 май 2024, 10:44 часа

Начинът да отслабнете, като се ограничите от вкусни храни, ни кара да страдаме. Защо е необходимо това? По-добре използвайте седемте правила на тези, които вече са отслабнали успешно. Те работят!

Желанието да отслабнете, ако сте с наднормено тегло, предизвиква само уважение: като станете по-леки, вие не само ще изглеждате по-слаби, но и физически ще се почувствате по-добре. Но най-добре е да отслабвате според правилата, одобрени от лекарите. Те вече са тествани от десетки хора, свалили излишните килограми. Тези правила са лесни за прилагане и можете да започнете сега.

7 правила за отслабване

1. Не пропускайте закуската

По-голямата част от менюто е най-добре да се консумира през първата половина на деня. По време на сън тялото изразходва „резервните“ въглехидрати, които сме изяли през деня. И ако ги попълните не сутрин, а вечер, те ще бъдат използвани за изграждане на мастна тъкан.

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

2. Гледайте размера на порцията

Едно хранене трябва да тежи не повече от 200-300 грама. Толкова храна се усвоява наведнъж, останалото може да отиде в мазнини. Колкото по-възрастни сме, толкова по-малки са порциите и по-чести храненията.

3. Яжте по-малко

Теглото ще спадне, ако изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Можете да разберете количеството изядена храна чрез прости изчисления. Водете си дневник - записвайте всичко, което сте изяли, в края на деня ще разберете къде прекалявате.

Ако работим физически, спортуваме, но не отслабваме, проблемът е в храненето. Трябва да запишете всичко, което ядете през деня, като броите калориите. Сигурна съм, че ще има от какво да се оплачем.

4. Ако искате да ядете, пийте

Гладът е маска за жаждата. Ако искате да хапнете, пийте топла вода или чай от лайка. Ако след 20 минути желанието за ядене не изчезне, това наистина е глад.

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

5. Ако ядете нещо нездравословно, не се карайте.

Ние не се самообвиняваме. Ние казваме: „Всичко е наред, ще се върна на пътя на правилното хранене!“ Ние не сме роботи. Влияят ни както лошото време, така и стресът.

6. Сладките са разрешени

Ако наистина е „проблем“, тогава нека не се ограничаваме: може малко да похапнете през първата половина на деня, за предпочитане сутрин. По-добре го заменете с плодове и черен шоколад.

7. Не изключвайте мазнините

В менюто на отслабващите не трябва да има нискомаслени храни. Мазнините са източник на изграждане на полови хормони. Между другото, мазнините са не само маста и маслото (въпреки че тези продукти са здравословни), но и авокадото, мазната риба и изварата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес