Искате ли да разкриете тайните на мистериозния град Зефир?

9142
Искате ли да разкриете тайните на мистериозния град Зефир?

Представете си магията, градена от Рей Бредбъри, в комбинация с мрачния талант на Стивън Кинг и безграничната жизненост на Марк Твен, като всичко това е събрано под перото на истински майстор-разказвач – именно такъв е зареденият с мистерия и носталгия обемен поход из авантюристичния свят на детството, озаглавен „Момчешки живот“ на изключителния щатски автор Робърт МакКамън.

Зефир, 60-те години на XX век. Град, в който може да се случи всичко – в реката дебне древно чудовище, на което суеверните афроамериканци всяка година принасят жертва, по шосето се носи призрачна спортна кола, по някое време и един трицератопс заживява наблизо; в гората вечна цел на ловците е легендарен бял елен; в църквата нахлуват разярени стършели; в бездънното езеро цамбурва кола със загадъчен труп в нея, а тъмнокожа столетница предизвиква изблик на расова омраза и отключва страховити събития с желанието си събратята й да помнят своето робско минало... През това време пък едно хлапе на име Кори Макенсън иска само да кара своето колело – Рокет, което си има собствена воля, да спаси кучето си от лапите на смъртта, да се отърве от зловещи побойници и най-важното: да лети на воля към енигматичния здрач на лятото.

За овластените и властта – „Едуард II“ на Кристофър Марлоу

За първи път на български език излиза превод на пиесата „Едуард II“ на един от най-ярките Шекспирови съвременници – а...

Несравнимият американски писател Робърт МакКамън ни поднася чрез великолепния си и награждаван роман „Момчешки живот“ един истински творчески връх. Книгата му е трогателна, обсебваща и незабравима – една ярка и богата история, която ни запознава с детството в Юга и ни описва по неподражаем начин израстването през 60-те години на миналия век – едно израстване, което се простира далеч отвъд омагьосващия пейзаж на юношеството, докосвайки се до читателите по цял свят, независимо от националността, епохата или възрастта. МакКамън е успял да съхрани в себе си скъпоценните спомени за живота на едно момче, прекаран в царство на вълшебства и очарование, в резултат на което „Момчешки живот“ се оформя едновременно като мъдро, забавно и могъщо повествование, обречено на вечен литературен живот. Разкривайки пред читателите необятния свят на страховити приключения, грандиозни възможности и омайващи обещания, МакКамън не се спира пред нищо в дръзкия си стремеж да вдъхновява, шокира и очарова чрез писателския си талант. „Момчешки живот“ без съмнение е плод на наистина щедро въображение, изрисувало виртуозно омагьосващ портрет както на младостта, така и на изгубената невинност.

МакКамън е известен у нас с още няколко романа („Стингър“, „Мое“ и „Мистериозно завръщане“), а сред най-престижните награди, с които е бил удостояван, е и призът „Брам Стокър“, увенчал и „Момчешки живот“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги