Обвиниха кмета на Божурище, че пребил съгражданин заради жалба

9506
Обвиниха кмета на Божурище, че пребил съгражданин заради жалба

Кметът на Божурище Аспарух Аспарухов е обвинен от съграждани, че пребил 36-годишен мъж заради жалби за запалени отпадъци край местната детска градина, информира Би Ти Ви. Кметът отрече да е посягал, а местният общински съвет спря работа докато прокуратурата не изясни случая.

След поредната си жалба, Юлиян Методиев е пребит в застрахователен офис, разказва свидетелка. Тя твърди, че кметът, придружен от местния еколог, нахлул вътре и налетял на бой.

Над 4000 варненци са се подписали за оставките на общинските съветници

Все повече варненци полагат подписи за оставката на общинските съветници, събирана пред сградата на общината, където грамадата от камън...

„Той с глава му нанесе удар в неговата глава при което Методиев падна върху масата, а после на земята. Хванах го през гърба г-н Аспарухов и започнах да го умолявам да не продължава с побоя”, разказа жената.

Тя започнала да вика за помощ и в офиса идва съпругът й Йордан Иванчев - общински съветник и политически противник на кмета. „Аз успях да издърпам еколога, крясъците продължиха.. В следващия момент Юли седна тука, явно му стана лошо”, спомня си мъжът.

След инцидента Юлиян Методиев е докаран в „Пирогов” със съмнения за комоцио. Дали и колко е пострадал, ще се разбере утре, когато му направят скенер. „Сега съм по-добре, но снощи беше ужасно. Главоболие, ужас”, каза той.

Градоначалникът, прочул се с екзотичните риби и скъпите папагали в кабинета си, твърди, че не е нападал никого и че скандалът е режисиран от политическите му опоненти в местния парламент.

Две българки пребиха контрольор в Италия

Две българки, майка и дъщеря, пребиха контрольор в автобус в италианската провинция Лацио. Автобусът е изпълнявал маршрут от Валентино...

„Единият не го направих миналия мандат заместник-кмет. Другият искаше да купи училище в съседно село. Третият - на конкурс жена му не стана директорка и за това е виновен кметът. Това са фактите”, коментира Аспарухов.

След инцидента общинският съвет поиска оставката на кмета. Районната прокуратура в Сливница вече е образувала дело срещу Аспарухов за побоя, но обвинение още не му е повдигнато.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com