Пожарът край Свиленград е локализиран

4979

Пожарът в района на община Свиленград е локализиран, съобщи началникът на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Свиленград Валентин Ангелов.

Борбата с огнената стихия, ограничен на площ около две хиляди декара, продължават осем противопожарни екипа, 35 военнослужещи и служители на горското стопанство в Свиленград, съобщава БНР.

Пожарът възникна преди два дни в сухи треви, храсти, изоставена селскостопанска земя и смесена гора между свиленградските села Студена, Михалич и Равна гора, като се разпространи на площ около 20 хиляди декара.

От Министерството на отбраната уточняват, че в гасенето са участвали военнослужещи от Сухопътните войски - модулна група от военно формирование 52740 – Хасково. Общо тридесет и пет военнослужещи с 4 специализирани машини се борят с огъня в землището на с. Студена. От 8.00 ч. военнослужещите помагат на структурите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР за потушаването на пожара.

В гасенето на огъня край Свиленград вчера се включи вертолет Ми-17 на Военновъздушните сили. Той излетя в 17.38 ч. от летище Крумово за извършване на полети за разузнаване на пожара. Вертолетът участва в гасенето на огъня от въздуха в района между селата Студена, Михалич и Равна гора, община Свиленград. Снабдяването с вода ставаше от микроязовири "Студена" и "Карабашки".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com