Юлиан Попов: Ядях кебапчетата, когато ме извикаха за министър

5580
Юлиан Попов: Ядях кебапчетата, когато ме извикаха за министър

Служебният министър на околната среда и водите разказа как е бил извикан да се присъедини към слъжебното правителство само преди седмица.

"Ако трябва да съм откровен с Вас, получих предложението да стана министър в Букурещ. Там участвах в един форум на високо равнище. И докато бях в почивка, докато ядях кебапчета, ми се обадиха от Президентството и така". Това разказа пред bTV Попов. Веднага след това той се е обадил на жена си. Всеки семеен човек консултира подобни решения с жена си.

България е страната с най-неефективната в енергиен план икономика, заяви служебният министър на околната среда и водите Юлиан Попов пред bTV. Експертът посочи, че проблем на българската икономика е начинът на експлоатация на отпадъците.

Юлиан Попов коментира и приоритетите в ресора си. Той заяви, че няма да реши окончателно спора за разширяването на ски-зоната в Банско между местните граждани и екологичните организации. По думите му, в основата на този проблем са несъвършенства, залегнали в първоначалния концесионен договор. Служебният екоминистър обаче има амбицията да разговаря с всички засегнати страни, а преди края на мандата си да ги срещне.

„Въпросът за шистовия газ няма да бъде „горещият картоф” в моите ръце през следващите три месеца,” каза Юлиан Попов, но подчерта, че към въпроса за енергийната независимост не трябва да се подхожда „националистически”.

Министърът изтъкна, че е привърженик на фиксираните мандати. По думите му, от 1997 година България се развива стабилно именно защото правителствата са довършвали 4-годишните си мандати. Затова според Юлиан Попов след изборите на 12 май трябва да се формира кабинет, за да се осигури политическа стабилност.

 „Дълбоко вярвам в икономическата инициатива на индивида, но и в необходимото чувство за сигурност и доверие към институциите,” каза в заключение служебният министър на околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com