34 нелегални мигранти са задържани в Бургаско и Ямболско

2972
34 нелегални мигранти са задържани в Бургаско и Ямболско

При три случая в Бургаско и Ямболско са задържани 34 нелегални имигранти, съобщиха от МВР.

Мигрантите ще бъдат предадени на Разпределителния център в Елхово.

Гърция: Нечестно е да се твърди, че не защитаваме границите си

Гръцкият министър по миграционните въпроси Янис Музалас отхвърли критиките срещу властите в Атина за недостатъчната охрана на нейните г...

Снощи към 23 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново опитал да спре за проверка два автомобила в землището на село Габър, община Созопол. Водачите не изпълнили полицейското разпореждане и се отправили в посока село Зидарово.

При опита за бягство единият от автомобилите, „Опел“, излязъл от платното и блокирал в разораната нива. Шофьорът и спътникът му избягали от местопроизшествието и направили опит да се укрият в близката гора. Граничните полицаи установили в опела 8 чужди граждани без документи за самоличност, по техни данни афганистанци. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия 30-годишният шофьор и 25-годишният му помагач, и двамата от София, са открити и задържани в ГПУ-Малко Търново.

Граничните полицаи уведомили колегите си от ОДМВР-Бургас, които в 23.30 часа задържали на входа на областния град втория автомобил, BMV, с други 5 чужденци без документи, представящи се за афганистанци. Задържан е и шофьорът, 26-годишен мъж от Монтана.

Вчера гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в землището на с. Воден двама мъже от близките села. Те водели 9 чужденци без документи, представящи се за иракски граждани. С постановление на районната прокуратура водачите на групата са задържани за 72 часа в следствения арест в Елхово.

Австрия планира да депортира 50 000 мигранти през следващите 3 години

Целта на австрийското правителство е през следващите три години да върне обратно 50 000 мигранти. Това се казва в план на властите във ...

Служители на ГПУ-Средец установили вчера в землището на с. Горно Ябълково трима мъже от Бургаска област, водещи 12 нелегални имигранти без документи. Чужденците заявили, че са иракски граждани. Заедно с водачите те са задържани в ГПУ-Средец. Тази сутрин е задържан още един мъж от региона, съпричастен към случая. Образувано е бързо производство в ГПУ-Средец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас