Jaguar Land Rover е №1 във Великобритания

4441
Jaguar Land Rover е №1 във Великобритания

Jaguar Land Rover е най-големият автомобилен производител на Острова. Новината идва след изявлението на Асоциацията на автомобилните производители и търговци (SMMT), според което автомобилното производство в Обединеното кралство е постигнало най-добрата си година за десетилетие с 1 587 677 произведени автомобила през 2015 г. Jaguar Land Rover са произвели повече от 500 000 автомобила и лекотоварни превозни средства в трите си завода в Солихъл, Бирмингам и Ливърпул.

С придобиването на собствеността от Tata, компанията премина през сериозна трансформация на бизнеса в сравнение с 2009 г.,когато общото годишно производство е 158 000 бройки. За това време Jaguar Land Rover се превърна в най-бързо растящия автомобилен производител в Обединеното кралство с годишен ръст на производството от почти 70%, благодарение на инвестиции за проучване и развитие на стойност над 11 милиарда британски лири, за да се създаде разширена и усъвършенствана гама продукти на двете емблематични британски марки. Само през 2015 г. Jaguar и Land Rover пуснаха на пазара 11 нови и обновени автомобила, включително Jaguar XE и XF, и Land Rover Discovery Sport.

В чест на Defender

Вчера, във филиала на „Мото-Пфое“ в Люлин, се състоя събитие, на което се отпразнува успешната близо 70-годишна история на ...

 

Постигнатото от Jaguar Land Rover се дължи и на непоколебимия ангажимент на компанията към нейните три завода във Великобритания, всеки от които получи значителни инвестиции за увеличаване на капацитета, възможностите и качеството. Освен това компанията инвестира 1 милиард британски лири в свръхмодерен Център за производство на двигатели за създаването на високотехнологичния, екологичен двигател Ingenium. Тези производствени мощности създадоха общо повече от 10 000 работни места само за 5 години, като общата работна сила във Великобритания се е увеличила над два пъти до 35 000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com