Десет проекта на Бургас ще получат финансиране по нова програма

2507
Десет проекта на Бургас ще получат финансиране по нова програма
Снимка: Община Бургас

Десет проектни предложения ще получат финансиране по новата програма „Общински младежки грант“, изпълнявана от Община Бургас, като част от инициативите по повод Европейската година на младежта` 2022. Одобрените проекти трябва да се реализират до 31 октомври 2022 г., а целта на програмата е подкрепа на проекти на неформални младежки групи и граждански организации, които искат да помагат за развитието на младежката екосистема в морския град.

В пилотната програма участваха общо 24 проектни предложения, които бяха оценявани от жури по няколко основни критерия – добавена стойност от реализирането на инициативата или решаването на проблем на конкретна общност (адекватно представяне на проблема и постигане на желаните резултати), въвличане на местната общност (възможност за участие на повече млади хора; изгражда партньорства между младите, местния бизнес и институциите; ангажира институциите в решаването на адресираната проблематика) и новаторство (иновативен начин за решаване на проблем или намиране на решения по въпроси, касаещи младежта).

Община Бургас ще кандидатства с проект за работилница на лодкостоянката в "Крайморие"

Община Бургас ще кандидатства с проект за изграждане на нова работилница за ремонт на лодки, както и осигуряване на съоръжения за почис...

Предложенията бяха разгледани от компетентно жури в състав: председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, основателят на „5 км Рън“ Георги Станоилов, журналистът Лалка Кипрова - представител на „Дарик радио“ - Бургас, председателят на КРИБ Бургас Павлин Иванов и Габриела Славова - началник общински отдел „Превенции и младежки политики“.

Одобрените предложения са свързани с вдъхновяване на екологичен начин на живот и култура сред бъдещето поколение, насърчаване на креативността и изявата на младежите, развиване на уменията на бъдещето и предлагане на ценни знания. Тематиките са обвързани със сферите астрономия, география, предприемачество, зелени политики и екология, култура и изкуство, геймърство, благотворителност чрез спорт и музика.

Сред оценените проекти са тези на ученическите съвети на НЕГ „Гьоте“, на ОУ „Христо Ботев“ - Долно Езерово, ПГМЕЕ Бургас, студентски съвет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Сдружение „Астрономическо училище Бургас“, СНЦ „Български географски портал - Географ БГ“, Сдружение „Отворено пространство Бургас“, Колектив „Денс Фрейм“. Проектите следва да бъдат реализирани в Бургас до 31 октомври.

Община Бургас продължава пръскането против комари

"Дезинфекционна станция - Бургас" ЕООД продължава имагоцидни обработки със студен/ топъл аерозол срещу комари. Ще се третират паркове ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас