3 млн. лв. предвижда агенция "Митници" за ГКПП Станке Лисичково

4114
3 млн. лв. предвижда агенция "Митници" за ГКПП Станке Лисичково
Снимка: Security.bg

3 млн. лв. е прогнозната стойност на инжерингова поръчка за цялостна реконструкция на ГКПП Станке Лисичково, обявена от агенция „Митници“.

След като Агенцията договори реконструкцията на пунктовете Кулата (Петрич) и Калотина (Драгоман) на тройно по-високи цени от обявените, сега стойността е по-реалистична. Времето ще покаже дали е така, но е факт, че при обявена прогнозна цена за двете ГКПП-та от по 1,5 млн. лв., за Кулата договорът е на стойност над 3,2 млн. лв. без ДДС, а за Калотина – почти 5,6 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на двата договора е общо 100 дни за проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор.

Бивш шеф на митници у нас влезе в затвора

Бившият началник на митниците при граничния пункт "Гюешево", а след това - и при "Олтоманци", Георги Владимиров, по-известен в Кюстенди...

Отбелязано е в документацията, че към момента на откриване на обществената поръчка за Станке Лисичково не е осигурено финансирането й, което се предвижда да стане от бюджета на агенция „Митници“ и от държавния бюджет.

На въпросния митнически пункт, намиращ се до българското село Логодаш (Благоевградско) граничен контрол се извършва на лица и превозни средства. Той е на около 20 км западно от Благоевград, респективно от АМ “Струма“ и на 10 км източно от македонския град Делчево.

Пунктът е с малка пропускателна способност, защото има само по едно трасе „на вход“ в Република България към Република Македония и едно трасе „на изход“.

Според статистиката на Главна дирекция „Гранична полиция“ през последните 5 години трафикът там се е увеличил многократно.

Украйна губи милиарди долари заради корупция по митниците

Постановките при оформяне на документи за стоки на митниците носят загуби за бюджета на Украйна в размер от около 4,8 млрд. долара. Тов...

От времето, в което бившата гранична застава е била преустроена в ГКПП, не са извършвани никакви сериозни ремонти и модернизации, а само текущи ремонти и поддръжка на сградния фонд и настилките.

„Всички сгради и съоръжения са морално остарели. Реконструкцията и модернизацията на ГКПП „Станке Лисичково“ ще доведе до подобряване на условията на труд на служителите на контролно-пропускателния пункт, облекчаване на пропускателния режим и едновременно с това възможност за по-ефективна работа на служителите“ се сочи в документацията.

Предвидено е да се демонтират, натоварят и превозят на подходящо място, всички преместваеми съоръжения, които ще затрудняват изпълнението на обекта.

На демонтаж подлежат масивна двуетажна административна сграда, електронна везна и рампа, метален навес, бариери, масивна едноетажна сграда, тротоарни настилки, светофарни уредби, бетонни бордюри, работни кабини, асфалтобетонова настилка.

Близо 3000 старинни монети задържаха на МП Капитан Андреево

Голямо количество старинни монети задържаха митнически служители при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, управляван от ...

Преместваемите съоръжения, комуникации и оборудване, които могат да се използват и ще бъдат необходими за осигуряване работата на пункта без прекъсване по време на реконструкцията до завършване на строителните работи, ще бъдат монтирани на подходящи временни места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика