X
 
 

Отстранен от търга за тръбите на интерконектора с Гърция: Изтекла е информация от офертата ми

1774
photo of Отстранен от търга за тръбите на интерконектора с Гърция: Изтекла е информация от офертата ми
Снимка: БГНЕС
"Работата на комисията е повлияна от трети лица, като е налице "изтичане" на информация и неопазване на тайната на обстоятелствата, които членовете на комисията са узнали във връзка с работата си". Това твърди в своята жалба фирмата "Топливо – 2" ЕООД от поръчката за производство и доставка на тръбите за интерконектора с Гърция.

Според жалбоподателя, чийто едноличен собственик е Васил Щраков, фирмата му е отстранена незаконосъобразно от участие. Компанията твърди, че е констатирала неправомерен достъп на Бруно Лерино, Джанлука Куатиери, Корина Карамесинис и Енрико Виняти до офертите на участниците.

КЗК не спря интерконектора с Гърция, въпреки жалбата за доставката на тръби

Въпреки жалбата на "Топливо – 2" ЕООД, "Ай Си Джи Би" (ICGB) ще сключи договор с гръцката компания „Коринт Пайпуъркс Индъст...

"На 31.08.2018 г. е извършена проверка на място във фабриката на декларирания от "Топливо – 2" ЕООД подизпълнител "Либърти Пайпс Хартълпул", Великобритания, на която са присъствали лица, които не са членове на комисията", сочат още от дружеството. И акцентират върху това, че на 13.09.2018 г. при посещението на декларирания от жалбоподателя подизпълнител в Турция "Тосцелик Спирал Бору Уретим Синай" отново са присъствали лица, които не са членове на комисията.  

С решение от днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърля жалбата на "Топливо – 2", като тя подлежи на обжалване пред ВАС. Възложени за плащане на фирмата са разноски на стойност 4000 лева – по 2000 за възложителя на поръчката "Ай Си Джи Би" и на спечелилото търга гръцко дружество "Коринт Пайп Индъстри С.А." за адвокатски възнаграждения.

"По отношение на твърдението за "изтичане" на информация, предвид участието в проверките на лица, които са представители на възложителя, но не и членове на комисията, КЗК намира, че по производството липсват подобни данни. Не са налице данни и доказателства, които да потвърждават изразеното от жалбоподателя виждане, че е разкрита информация от офертите на участниците. Въпреки участието на тези лица в проверките на място в заводите, същите не са имали достъп до офертите на участниците. Тоест, до данни и информация, описана в техническите предложения, а единствено са присъствали при осъществената проверка /оглед/ относно установяване на възможността за изпълнение на предмета на обществената поръчка", се сочи в решението на Антимонополната комисия.

Отхвърлени са като неоснователни и останалите оплаквания в жалбата.

Гръцка компания ще прави интерконектора Гърция - България

След проведена процедура с обществена поръчка, вече е ясен победителят, който ще проектира и строи газовата връзка с Гърция. Това е гръ...

Със свое предишно решение КЗК допусна предварително изпълнение на решението за избор на изпълнител.

Припомняме, че гръцката фирма „Коринт Пайп Индъстри С.А.“ спечели поръчката с оферта за 58 229 759 евро без ДДС. А обектът за изграждане на междусистемна газова връзка Гърция – България бе стартиран официално от премиерите на двете страни Бойко Борисов и Алексис Ципрас преди три седмици.

Проектната компания "Ай Си Джи Би" приключи и процедурата за проектиране, доставка и строителство на интерконектора. За изпълнител е избрана  гръцката фирма "Джей Енд Пи – Авакс С.А."  с оферта за 144 850 000 евро без ДДС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.