В търсене на нов хладилник?

1588
В търсене на нов хладилник?
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност никой вече не се изненадва от това до колко е еволюирала технологията за последните две десетилетия и как е навлязла във всички сфери на нашия живот, включително в нашия дом. Освен това, днес разполагаме с толкова много опции, продукти и оферти, че е почти невъзможно да не успеем да намерим това, от което имаме нужда. Така че, определено е много по-лесно да открием точните продукти, от които се нуждаем, но пък, от друга страна, е много по-трудно да бъдем 100% сигурни в избора си, тъй като все срещаме или се досещаме за някой нов детайл, за по-ниска цена или пък за някоя друга особеност.

Това важи с пълна сила и за трудността при избора на всякакъв вид продукти и устройства, дори за електродомакински уреди. В интернет откриваме много въпроси, свързани с това как да си изберем хладилник, например. Защо се случва това? Защото, когато погледнем по-отблизо разнообразието от наличните на пазара хладилници, тяхната ефективност, функционалност и дизайн, ние осъзнаваме, че има множество аспекти, които трябва да бъдат взети под внимание. И тъй като изборът на хладилник е дългосрочна инвестиция, естествено е да ни отнеме известно време, преди да вземем окончателното решение за избрания от нас модел.

За да ви улесним работата следващия път, когато ви се наложи да си търсите хладилник, сме ви подготвили по-долу в синтезиран вид основна информация за хладилниците. Така ще бъдете информирани за решението, което ще направите.

Тази информация се разделя според две основни нужди: пространство за съхранение и функционалности на хладилника. По-долу ще можете да намерите най-често срещаните модели:

Хладилници с една врата: перфектни, ако не сте свикнали да държите голямо количество храна във фризерното отделение и ако се нуждаете от по-голямо пространство за съхранение в хладилното отделение;

Хладилник с две врати: това са сред най-популярните видове хладилници, тъй като те следват класически модел. Изключително практични са и заемат сравнително малко пространство;

Хладилник тип syde-by-side: както вече се подразбира, има отделение за хладилно отделение, до което е разположено отделението на фризера; двете пространства са с почти еднакви размери; те са перфектни, ако искате да съхранявате любимите си храни ефективно и организирано;

Хладилник с три врати: комбинация между хладилник side-by-side и класически хладилник с фризер в долната част. Те са много просторни, идеални за големи семейства или за хора, които готвят много и винаги са добре заредени с продукти.

Хладилници за вграждане: сред най-модерните от гледна точка на дизайна, вписват се идеално в интериора на  кухнята.

За кои функции трябва да бъдете особено внимателни, когато разглеждате предложенията за хладилници и искате да направите перфектния избор за себе си?

  • Енергийна ефективност: от обикновено А до A+++. В зависимост от броя на плюсовете, цената на хладилниците се увеличава. С това обаче нараства и тяхната енергийна ефективност.
  • Типа охлаждане: статично – функцията, която откриваме в повечето хладилници на пазара; динамично с вътрешен вентилатор или с помощта на технология No Frost, което е иновация сред хладилниците и включва автоматично размразяване на домакинския уред без пряка намеса от ваша страна.
  • Капацитет: най-важният критерий, който трябва да прецените, е капацитетът на хладилника, за да бъде достатъчно голям за вашите нужди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com