X
 
 

Швеция готви забрана на колите на Tesla

4809 0
photo of Швеция готви забрана на колите на Tesla
Снимка: Tesla
Транспортната агенция на Швеция се готви да забрани за 6 месеца продажбите на електромобилите на Tesla заради обновяването на програмното им оборудване и проблеми с работата на автопилота.

Според изявлението на ведомството, обновяването на софтуера на електромобилите чрез мобилен интернет носи сериозни опасности и противоречи на законите в страната. Проблемът е свързван със системата Tesla Autopilot при автомобилите, произведени през 2015 г. Какъв точно обаче е той, от агенцията за транспорт не коментират.

Добри резултати за Tesla и все пак негативна борсова реакция

Продажбите на Tesla през 2018 година са достигнали около 21,4 милиарда долара, което представлява рекорд откакто е създадена. В четвърт...

Това веднага сториха от Tesla, като отхвърлиха всички обвинения. В официалното изявление на производителя на електромобили се казва, че обновяването на програмите за колите на марката в Европа отговаря на всички изисквания. Както и че всяка промяна, свързана с безопасността на автомобилите, се съгласува със съответните органи в ЕС.

„Нашата цел е непрекъснато да повишаваме безопасността нанашите автомобили и всички подобрения по тях да са одобрени от RDW (б.а. – това е служба по одобряване на транспортните средства, създадена в рамките на Женевското споразумение от 1958 г.)”, коментира директорът на представителството на Tesla в Швеция – Мария Ланц.

В отговор на това Андреас Гунериосон от Транспортната агенция на Швеция е уведомил Tesla, че ведомоството му стартира проверка и ако тя установи „сериозни нарушения” на безопасността, продажбите на колите на американската марка ще бъдат спрени за 6 месеца.

Всъщност, продажбите на Tesla в Швеция не са големи  - около 1200 бройки годишно, но те ще увеличат сериозно с излизането на Model 3. През първия месец от приемане на поръчките за най-достъпния модел на марката техният брой е толкова колкото на Model S и Model X за цялата минала година.

Tesla завърши годината с рекорд

Продажбите на Tesla Model 3 през декември стигнаха до такива нива, каквито не е записвал нито един електрически автомобил в историята з...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...