Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

12875
Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки
Снимка: iStock

Искате домът ви да изглежда чист и подреден, но никога не ви остава достатъчно време за чистене. Неочакваните гости са вашият кошмар и не знаете от къде да започнете, за да вкарате дома си в приличен вид. Ключът е да се насочите към зоните, които гостите биха забелязали, когато влязат в дома ви.

Още: 7 места, които повечето хора забравят да разчистят

И така, представяме ви списък с горещи точки, които можете да почистите бързо, преди посетителите да са се отбили, или винаги, когато просто искате някакво подобие на спретнатост без часове трескаво чистене.

Избършете големите стъклени повърхности

Стъклото, показва всяка частица мръсотия и прах и показва изобилие от пръстови отпечатъци. Това е едно от първите неща, които трябва да отметнете от списъка си, когато имате нужда от бързо почистване – почистването отнема по-малко от минута, но наистина има огромна разлика.

Излъскайте телевизора и всички висящи огледала, ако са прашни , особено до входа, черните повърхности показват най-много прах, така че определено не пропускайте телевизора.

Скриване на бъркотията в кошници (временно)

Професионалните декоратори не се шегуват, когато казват, че кошниците са от съществено значение в един подреден дом. Има толкова много красиви плетени кошници, които могат да поберат цялата бъркотия, с която нямате време да се занимавате.

Почистете кухненските плотове

Има голям шанс да дойдат хора, които се навъртат из кухнята ви и оставените трохи и разпиляна храна са първото нещо, което те ще забележат, ако не сте внимателни.

Щом нямате огромна купчина от не измити съдове, няма проблем, ако в мивката има една или две мръсни чинии. Хората обикновено се отнасят с разбиране към няколко неизмити чинии, но мръсни плотове? По-добре ги почистете.

Почистете с прахосмукачка и обърнете внимание на ъглите

Преминете бързо през зоните, в които гостите ще се настанят, но се уверете, че почиствате всички ъгли на тези пространства. Професионалистите по почистване споделят, че топчетата косми и прах имат тенденцията да мигрират към ъглите на стаята, така че ако просто ги оставите натрупани там, ще бъде наистина очевидно, че не сте чистили от дълго време.

Минете и през банята

Когато сте притиснати от времето, сменете кърпите - които може да допринасят за миризмите - с чисти и избършете боклука, който се събира около канала. Избършете огледалото, крана и мивката, за да се отървете от сапунената утайка и варовиковите отлагания, след което изтъркайте тоалетната.

Изхвърлете боклука

Ако вашите кошчета за боклук са пълни повече от половината, по-добре е да ги изпразните. Това включва тези във вашата баня, както и всички други кошчета за боклук в дома ви.

Отворете завесите и запалете свещ

Довършителните работи включват отваряне на завесите в жилището, за да пуснете възможно най-много светлина - естествената светлина наистина подмамва окото да мисли, че една стая е по-чиста, отколкото е в действителност. Осветява пространството и просто го кара да се чувства по-проветриво.

Още: Вместо пролетно почистване, направете това

Също така може да запалите свещ, така че гостите да бъдат посрещнати от приятен аромат веднага щом влязат – ярката светлина и приятните аромати са мощна комбинация и само това ще направи толкова много.

И бонус съвет, затворете всички врати, които можете! Ако хората не се мотаят в спалнята или детската, няма защо да си правете труда да ги оправяте. Просто затворете вратата!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com