Почистването на петна от кожено яке ще бъде като детска игра с тази вълшебна смес

4753
Почистването на петна от кожено яке ще бъде като детска игра с тази вълшебна смес
Снимка: iStock/Guliver

Коженото яке е сред задължителните дрехи в гардероба. То променя дизайна и визията си през годините, но запазва важността си като удобна, модерна и лесна за съчетаване с безкрайни комбинации от стилове дреха. Коженото яке, изработено от естествена кожа, е отлично вложение, което изплаща цената си във времето. Именно обаче високата цена на качественото кожено яке изисква отлична грижа за него, за да съхрани външния си вид възможно най-дълго във времето. И тъй като прането на кожено яке е най-краткият път към съсипването му, важно е да знаете тайни и трикове за почистването на петна от кожено яке, с които да го поддържате чисто и спретнато, без да увредите кожата.

Почистването на петна от кожено яке – развенчаните тайни

Най-упорити и считани от мнозина за невъзможни за почистване са петната от боя, химикали и мазнина върху коженото ви яке. Може да се опитате да извлечете мазното петно, поръсвайки го с талк и оставяйки го да престои поне 12 часа, но е възможно това да не даде резултат, ако петното е по-старо и не сте реагирали на мига. В този случай единственото, което може да ви помогне, е пребоядисване на якето. Не се захващайте с тази задача сами обаче, има тънкости и е важна не само техниката, но и качеството на боята, за да не остава по ръцете и дрехите ви, както и да бъде равномерно нанесена и да заличи петната. Доверете се на професионалистите в областта на кожарството и им поверете тази важна задача. Всички други петна може да изчистите и сами. Но как, след като прането е невъзможно?

Начини за премахване на петна от различни тъкани

1.  Почистването следва да се извършва с чиста влажна кърпа, напоена в прах или веро. След това якето се забърсва незабавно със суха. Внимава се кърпата да не е прекалено мокра, тъй като прекомерната влага може да съсипе кожата.

2.  Забранена е употребата на избелващи препарати и препарати, които са агресивни или съдържат амоняк. Те ще унищожат коженото яке необратимо, водейки до напукване и излющване на кожата.

3.  За завръщане на блясъка на кожените якета и удължаване на живота на кожата специалистите препоръчват глицерин, разтворен във вода.

А какво правим с петната? Има решение и за тях. Тази смес ще ви помогне да почистите коженото си яке и да удължите живота му, справяйки се с петната.

Практични съвети за премахване на упорити петна

Тайната смес, която изтрива петната от коженото яке

С тази смес почистването на петна от кожено яке е бързо и лесно. Имайте предвид, че колкото по-бързо действате при поява на петно, толкова по-добри ще са резултатите. Не прибирайте в гардероба коженото си яке с петна, оставяйки го да престоява мръсно до следващия сезон. Старите петна са много по-упорити и е възможно и да не могат да бъдат премахнати дори с вълшебни рецепти за почистването на петна от кожено яке, защото порите на кожата попиват в дълбочина всяка течност или мръсотия, попаднали върху якето. Бързото действие дава най-добри резултати. Ако е възможно, действайте на мига.

  • Тайната смес за петна от мръсотия и прах, както и от сняг, е домашният оцет с вода.
  • Тайната смес за петна от мастило, които може да ви изглеждат невъзможни за почистване, е спиртът, нанесен само и единствено върху петното с тампон, клечка за уши или друго подходящо средство.
  • Тайната смес за тъмни петна върху светла кожа е сокът от лимон, разтворен във с вода.

Някои любители на кожените якета се кълнат в уникалната почистваща сила на бензина и твърдят, че с него премахват упорити петна, които не излизат с нищо друго. Не можем да потвърдим ефективността на метода, така че ви съветваме да изпробвате върху ъгълче, което не се вижда, преди да преминете към лицевата кожа.

Прилагането на съветите е на ваша отговорност. Винаги се препоръчва изпробването на сместа върху малка част от якето, която е скрита, за да сте сигурни, че резултатът ви задоволява и най-вече, че няма да увреди кожата на якето ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 места в къщата, които трябва да се почистват с прахосмукачка много по-често, отколкото сме свикнали

8 грешки при почистване, които само ще направят дома ви още по-мръсен

Как да премахнете следи от фон дьо тен от яката на сако или светло облекло?

Как пролетно почистване на дома да стане най-бързо и качествено?

Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

Може ли да се почиства пералня с таблетки за съдомиялна?

Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Популярна грешка: Ето как правилно да избършете пода

Почистващи бомби за тоалетна и още 5 лайфхака за белотата в дома

Как е правилно да се пере вълнен пуловер, така че да се запази?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com