Свекървата ми ме светна за тези трикове, с които домът блести от чистота

5124
Свекървата ми ме светна за тези трикове, с които домът блести от чистота
Снимка: iStock

Поддържането на дома постоянно чист и блестящ е изключително трудна задача, независимо от сезона и броя на членовете на семейството. А отглеждането на домашен любимец неминуемо усложнява допълнително почистването. Понякога са нужни някои хитринки и последователност в чистенето, за да сте винаги удовлетворени от уюта и чистотата на дома ви. Затова в следващите редове ви представяме полезни съвети, преобразяващи жилището ви до блясък!

Не забравяйте миялната

Както миялната е ваш верен съюзник в бързото почистване на купища мръсни прибори и съдове, така и вие трябва да се грижите за нейната чистота, ако искате да получавате все така добри резултати. За да не се налага да се сблъскате накрая със задръстване от остатъци от храна и мръсотия, след всяко използване почиствайте вътрешността на миялната. Отнема само няколко минути, но ви спестява редица нерви в бъдеще. Също така обръщайте внимание и на кръглия контейнер отдолу - отстранявайте замърсяванията и от там редовно, за да не се достига до загниване и неприятна миризма.

7 невероятно лесни трика за почистване на различните повърхности у дома

Тоалетната чиния

Тоалетната чиния е едно от нещата у дома, които са най-замърсени и най-често употребявани от всички. Това ще рече, че трябва редовно да отстранявате бактериите и замърсяванията от повърхността й, за да се избегне освен пожълтяване и лоша хигиена, но и разпространение на микроорганизмите. Съветваме ви поне през ден да почиствате тоалетната с подходящ препарат, който да оставите да се накисне известно време, след което изплаквате. Не забравяйте и за капака и ръбовете на тоалетната чиния - използвайте четка и ръкавици и премахнете всички замърсявания. 

Телефонът ви също е “дом” на множество бактерии

Мобилният ни телефон е навсякъде с нас, а понякога го поставяме и на не толкова чисти места, от които по него е възможно да полепнат прахови частици, бактерии и други замърсявания. През деня често се налага да докосваме телефона до лицето си, а това може да причини дори акне, ако не дезинфекцираме редовно дисплея. Снабдете се с малък пакет дезинфекциращи кърпички, които можете да носите навсякъде с вас и да почиствате не само телефона, но и например лаптопа, мишката на компютъра, дистанционните и т.н.

Топ трик за почистване на огледалото само за 2 минути без ивици и петна

Кафемашината

Кафемашината също е ежедневно използван уред вкъщи. За направата на вкусно кафе е необходима и вода, която вода обаче е особено благоприятна за развитие на бактерии и микроорганизми. За да сте сигурни в безопасността и чистотата на машината, може например веднъж седмично да запълвате резервоара на машината с равни части вода и оцет - половината пуснете да изтече веднага, а другата половина оставете за около 30 минути, след което отново я оставете да изтече. Така дезинфекцирате кафемашината си отвътре и може да сте сигурни, че консумирате качествено кафе!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 места в къщата, които трябва да се почистват с прахосмукачка много по-често, отколкото сме свикнали

8 грешки при почистване, които само ще направят дома ви още по-мръсен

Как да премахнете следи от фон дьо тен от яката на сако или светло облекло?

Как пролетно почистване на дома да стане най-бързо и качествено?

Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

Може ли да се почиства пералня с таблетки за съдомиялна?

Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Популярна грешка: Ето как правилно да избършете пода

Почистващи бомби за тоалетна и още 5 лайфхака за белотата в дома

Как е правилно да се пере вълнен пуловер, така че да се запази?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com