Започват денонощни излъчвания на радиопрограма "Хоризонт"

5725
Започват денонощни излъчвания на радиопрограма "Хоризонт"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Първите официални предавания на Радио „София“ (днес Българско национално радио) датират от 1935 г. През 1945 г., с появата на Предавател „Христо Ботев“, програмите се наричат съответно Първа и Втора програма. След 1960 г. се използва наименованието Българско радио. От 4 януари 1971 г. I програма на Българското радио се нарича „Хоризонт“.

Хоризонт е 24-часова информационно-музикална радиопрограма. Програмата е разделена на блокови предавания с определено времетраене. В дневните предавания „Преди всички“, „Хоризонт до обед“, „12 плюс три“ и „Нещо повече“ се излъчват предимно важна информация, интервюта, коментари и репортажи.

Във Варна е открит Аспаруховият мост

Аспаруховият мост е пътен мост в Североизточна България. Намира се в град Варна и свързва кварталите Аспарухово и Галата с централната ...

Информацията и коментарите за спортните събития се излъчват заедно с другата информация и също така в специализиран програмен блок в края на седмицата.

В неделя се излъчва предаването „Неделя 150“ като средище за диспути между журналисти, политици, общественици по всички актуални въпроси от седмицата.

Вечерите по „Хоризонт“ са посветени на музиката, с различни предавания всеки ден от седмицата.

Всяка нощ от 00:15 до 3:00 часа се излъчва предаването „Нощен Хоризонт“. Чрез отворените телефонни линии, слушателите, без режисура, могат свободно и спокойно да изразяват мнението си по проблеми, вълнуващи обществото.

Основан е град Димитровград

В миналото на мястото на днешния Димитровград има три села – Раковски, Марийно и Черноконево. Село Раковски възниква в началото н...

От 4:05 до 6:00 ч. е времето за „По първи петли“. Предаването се излъчва всеки делник от студиото на една от петте регионални радиостанции на БНР – Радио „Варна“, Радио „Пловдив“, Радио „Шумен“, Радио „Стара Загора“ и Радио „Благоевград“.

Новините по програма „Хоризонт“ се излъчват неизменно на всеки кръгъл час, с изключение в предаването „Неделя 150“, когато няма новини, а общата програмна композиция позволява новинарските емисии да бъдат включвани по всяко време на денонощието. Аналогично е и с актуалните, нетърпящи отлагане кратки коментари, интервюта, репортажи, кореспонденции от страната и от чужбина. В 00:00, 07:00, 12:00 и 19:00 часа програма „Хоризонт“ излъчва информационните бюлетини на БНР.

Излъчва се предимно забавна музика, но са представени всички музикални стилове, форми и жанрове.

24-часовата програма „Хоризонт“ на Българското национално радио се предава на средни и ултракъси вълни за територията на цялата страна. Програмата се излъчва чрез спътник за Европа, Близкия изток и Северна Африка, както и по Интернет за целия свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХРОНИКИ:

Родена е Христина Морфова

Роден е Димитър Шойлев

Международен Ден на Земята

Родена е Шарлот Бронте

Христо Проданов става първият български алпинист, който изкачва връх Еверест

Открита е Казанлъшката гробница

Състои се премиерата на българския игрален филм "Първи урок"

Роден е Веселин Стоянов, български композитор

Атентатът в църквата "Св. Неделя"

Провежда се първият конкурс "Мис Свят"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Родена е Христина Морфова
Родена е Христина Морфова

На 24 април 1887 е родена Христина Василева Морфова е българска оперна певица, сопрано, работила дълго време в Чехословакия. Гласът ѝ обхваща...