Феликс шокира: Изследването на Марс е безсмислено

20991
Феликс шокира: Изследването на Марс е безсмислено

Феликс Баумгартнер шокира научните среди като обяви мисиите до Марс и изпращането на малки машини до Червената планета за безсмислено дело.

Експертите бяха силно изненадани, че критиката идва именно от него, след паметния му скок и силния интерес към опознаването на Космоса.

Спор: Скокът на Баумгартен е изумителен, но не е от космоса

Последната седмица мина под знака на Феликс Баумгартнер и неговия скок от „ръба на космоса”. Австриецът записа името си със...

В интервю за Telegraph Баумгартнер ясно заявява, че парите, които отиват за мисиите на Марс, биха могли да бъдат похарчени по-разумно.

"Хората трябва да решат дали са склонни да изразходват толкова много пари за изследването на Марс. Според мен, обикновеният човек никога не би похарчил подобна сума за такова нещо. По-добре би било, ако се отделят парични средства за опазване на нашата планета. Смятам, че трябва да похарчим всички пари, които планираме да инвестираме в Марс, за това да научим повече за нашата Земя. Не можем да изпратим хора на Червената планета, прекалено далеч е. Ограничените познания за Марс, които успяваме да придобием, мисля, че са безполезни. Рядко се сещаме да обърнем достатъчно внимание на това, което ни заобикаля, да започнем да го изследваме по-задълбочено. Вместо това, го оставяме да загние, да изгуби силата си, надявайки се, че скоро нещо ново ще се появи на хоризонта и ще го замести”, заявява Баумгартнер.

По-рано този месец Феликс Баумгартнер „счупи” звуковата бариера със свободно падане от височина 39 км и разви скорост от над 1342 км/ч.

Редактор: Ивайло Кючуков

Трифонов: Жена ми настоя Феликс да скача!

Съпругата ми настоя да се откажа от проекта и да го отстъпя на Феликс Баумгартнер, призна българинът Иван Трифонов през босненския сай...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос