ДАНС не смята да се занимава по-сериозно с хакерите

1466
ДАНС не смята да се занимава по-сериозно с хакерите
Снимка: БГНЕС

Според доклад за изпълнението на бюджета на ДАНС до 2019 г. Агенцията се опасява, че чужди спецслужби, структури на организираната престъпност могат да повлияят на изпълнението на плана ѝ за следващите три години.

В доклада се посочват прогнозни резултати, според които освен размяната на грами с посолствата - около 2.5 млн. броя на година - се предвижда изготвяне на 500 аналитични материала на година. Най-много - 7500 на година, са информациите до чужди специални служби и правоохранителни органи. Въпреки че борбата с хакерството вече е на дневен ред в целия ЕС, от агенцията планират да издават само по 20 сертификата годишно за сигурност на автоматизирани информационни системи, пише вестник "Сега".

МВР и ДАНС се включват в ликвидирането на птичия грип

Създава се междуведомствен Национален оперативен щаб за контрол и ликвидиране на заболяването Инфлуенца по птиците между Министерство н...

Агенцията ще получи по-малко пари през следващите години поради по-малки постъпления от еврофондовете. Тази година разполага със 114.71 млн. лв., като от еврофондовете са 6.7 млн. Прогнозата за 2018 г. е 112.89 млн. лв., като 5.1 млн. лв. са от ЕС, а за 2019 г. - 109.44 млн. лв., като европейски пари са 1.7 млн. лв. По традиция обаче властта дава редовно допълнително пари на ДАНС, за да си покрие непредвидените разходи. На последното си заседание за миналата година правителството отпусна допълнително 520 хил. лв., за да се изплатят обезщетенията за пенсиониращите се служители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com