9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

11689
9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор
Снимка: iStock

Мислите ли, че можете да направите стилен интериор само като похарчите сума от пет и дори шест нули? Предлагаме ви да обърнете внимание на няколко елемента, които ще направят апартамента ви да изглежда не по-малко луксозен от къща в лъскав каталог!

За да създадете „дом на мечтите“, не е необходимо да харчите за скъпи ремонти. Трябва само да добавите няколко елемента, които ще придадат блясък на всеки дом и ще създадат илюзията, че по интериора ви е работил професионален дизайнер.

Правилното осветление

Забелязали ли сте, че в луксозните имения винаги има много светлина? Затова създайте определено настроение, заменете завесите и пердетата с по-светли и монтирайте няколко наистина хубави лампи. Освен това един оригинален абажур, подбран в съответствие с останалия интериор, може да украси всеки дом и да добави нотка на изключителност.

Живи цветя

Елегантните аранжировки от свежи цветя, поставени върху камината, масичката за кафе, конзолите или широкия перваз на прозореца, могат да освежат всяко пространство.

Потърсете бели лалета, орхидеи, лилии или божури. Само не забравяйте, че няма по-тъжна гледка от увехнали цветя, така че проверявайте букета си своевременно, сменяйте водата и подрязвайте стъблата. Можете да сложите дори зелени растения  или люляк, ако му е сезона. Само си представете този невероятен аромат, който ще изпълни дома ви!

Между другото, за такива букети не трябва да се избират модни вази, по-добре е да се предпочитат високи стъклени вази - така акцентът ще бъде поставен върху букета, а не върху дизайна.

Свежи плодове

Вземете голяма купа и я напълнете с пресни плодове. Можете например да изберете само цитрусови плодове. Грейпфрути, портокали, лайм, лимони, мандарини се съчетават идеално и създават закачливо настроение. Цветовата палитра ще добави нотка на непринуденост и оптимизъм. Основното нещо е да се уверите, че вашата плодова композиция не съдържа застояли елементи, в противен случай това ще развали цялото впечатление.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Боклукът - вън

Обърнете внимание, че в луксозния апартамент никога няма да намерите и намек за безпорядък. Напротив, всичко е на мястото си, без да претрупва пространството и освобождава светлинните източници от боклуци, за да изпълни помещението със светлина и енергия. Ето защо, ако искате всичко в апартамента ви да бъде безупречно, си струва да започнете с генерално почистване.

Разглобете склада от забравени вещи, които отдавна са излезли от мода, огледайте дреболиите, които имат сантиментална стойност... Може би просто спестявате ненужни вещи, убеждавайки се, че това е поредната семейна реликва, която е жалко да изхвърлите. А всъщност се оказва, че боклуците постепенно завземат по-голямата част от апартамента, правейки живота непоносим.

Подредете минали снимки, произведения на изкуството, артефакти, мебели, килими, антики и семейни реликви, поръчайте нови рамки за картини, снимки, реставрирайте мебели, почистете статуетки - всички тези неща могат да се използват хармонично в новия интериор. Но само ако тези неща наистина имат стойност за вас.

Архитектурни елементи

Добавете декорации с корнизи и други архитектурни елементи, които ще ви помогнат да превърнете обикновения апартамент в шикозно жилище. Ще видите колко много ще се преобрази вашият апартамент!

Текстил

Текстилът играе важна роля и задава тона на цялото пространство, затова е толкова важно да изберете наситен дълбок цвят с богата текстура. Например коприната, кадифето, кожата, козината и други благородни материали изглеждат чудесно.

Цветово решение

Изборът на цветово решение трябва да бъде взет на сериозно. Така например бялото е печеливш цвят във всички моменти, но за да не изглежда жилището прекалено скучно, е необходимо да се добавят контрастни нюанси.

За да не поевтинее интериорът, откажете се от златните елементи и заложете на цветни лакирани прегради, които напоследък доста често се включват от дизайнерите в декорацията на богати апартаменти. Като цяло използването на гланцирани врати, като например черно, тъмносиньо или патладжанено, ще придаде блясък и оригиналност на вашия дом.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Произведения на изкуството

Не претрупвайте дома си с евтини репродукции, но плакати, детски рисунки или снимки могат да разнообразят интериора и да придадат характер на всяка стая. Само не забравяйте да изберете елегантни дървени рамки, да съчетаете бели, черни и златисти нюанси и различни форми и размери.

Между другото, снимки, маслени картини, скици с въглен, плакати или акварели, хармонично подредени на една стена, се съчетават отлично.

Не забравяйте за аксесоарите. Поставете свещи, антикварни книги, красиви вази, колекционерски предмети там, където ви харесват най-много, като не забравяте за симетрията.

Подови настилки

Ако у дома имате килим, струва си да се отървете от него, за да покажете дървените си подове в целия им блясък. В края на краищата, какво по-елегантно от един хубав дъбов паркет?

Ако обичате топлите подове, купете си оригинални килими, които можете да разпънете в средата на стаята и да подобрите цялостния ѝ вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Феята на зъбките ще е във възторг: как да научим децата да си мият зъбите правилно

12 начина, по които съдебните психиатри разпознават психопатите

Откъде извира река Места?

Как да научим кучето да не лае по всеки?

Експерт отговори на въпроса защо жените наистина се нуждаят от секс (18+)

Притча, която отговаря на въпроса: Какво искат жените?

Любимо стихотворение от Дамян Дамянов

Любовен съвет за всяка зодия за 17 май 2024

Таро хороскоп за 17 май 2024

Хитрина, с която ще вечеряте обилно без да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com