Съдът острани от длъжност кмета на Брезово

11386
Съдът острани от длъжност кмета на Брезово
Снимка: БГНЕС

Пловдивският районен съд отстрани от длъжност кмета на Община Брезово Радню Манолов, зам. - кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова.

Съдът намери, че са налице всички основания, предвидени в чл. 69 ал. 1, НПК за отстраняването на тримата от длъжност.

Повдигнаха обвинение на кмета на Брезово

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на кмета на Брезово Радньо Манолев. Информацията съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраи...

Тримата са привлечени като обвиняеми за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата им и има достатъчно основания да се счита, че служебното им положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Съдът прецени, че продължаващото пребиваване на обвиняемите на местоработата им ще затрудни разследването.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 – дневен срок, поясняват от съда.

И друг път са опитвали да фалшифицират подписа ми, обясни пред журналисти кметът Радньо Манолов, предаде БГНЕС. Той допълни: "Веднъж се опитаха да изкарат, че съм присвоил два милиона и половина марки, това беше преди години".

И тримата общинари, които бяха арестувани след зрелищна акция на ДАНС и пуснати от ареста с парична гаранция, са обвинени в изготвяне на фалшиви нотариални заверки за прехвърляне на вноски от един пенсионен фонд в друг. Подобно обвинение има и за ръководителката на местния клон на ДСК Стоянка Стоянова.

Кметът на Брезово е задържан за 72 часа

Кметът на Брезово Радньо Манолев е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Ще бъде поискано отстраняването му от длъжност, как...

Поддръжниците на кмета от Брезово заявиха днес, че подготвят голям митинг в негова защита в четвъртък в градчето. Той бил направил много за града, оправил улиците, парка, а и хората не вярвали, че е способен на такива далавери. Дори в съботния ден, въпреки насроченото днешно дело за сваляне от длъжност, той обикалял из района и лично следял водоемите, за да не би да стане наводнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com