Взрив в Русе, унищожени са четири автомобила

17359
Взрив в Русе, унищожени са четири автомобила
Снимка: БГНЕС

Взрив избухна тази нощ в русенския квартал "Дружба 3" и унищожи четири леки автомобила, изпочупвайки прозорците на два жилищни блока, предаде кореспондентът на БГНЕС от Русе.

По предварителна информация причината е късо съединение в лек автомобил "Опел" с метанова уредба. По чудо заради ранния час няма пострадали хора, но съседите са в стрес от взрива и пожара.

Автомобилът се е запалил малко след 3.30 ч. на паркинга пред блок 16, където всички живущи държат колите си. Пожарът е предизвикал взрив на метановата уредба, като по информация на съседи колата предния ден е била заредена догоре.

Хората разказват, че първоначално са помислили, че има катастрофа. Когато погледнали навън, видели много големи пламъци. На практика огънят е достигнал до четвъртия етаж. Тъй като запалилият се автомобил е бил оставен с включена предавка, стартерът се е задействал и той е потеглил сам по склона към съседния блок. За щастие не е успял да се свлече напълно, тъй като е угаснал, и така се е предотвратила трагедия. Изпочупени са много прозорци, а съседите от първия етаж, които имат малки деца, са в стрес. Детската стая е била в непосредствена близост до колата и взривът е усетен най-силно там.

Незабавно на мястото на инцидента са се отзовали два екипа на пожарната заедно с полицейски патрули. Пожарът е потушен за десет минути, но пораженията са сериозни. Взривната вълна е била толкова силна, че капакът на избухналата кола е отхвръкнал до шестия етаж, разказаха очевидци. Няма данни за умишлен палеж, води се разследване по случая, казаха от пожарната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com