Късометражни филми от бъдещето - Future shorts 2013

19346
Късометражни филми от бъдещето - Future shorts 2013

Пролетта се завърна по нашите земи, а заедно с нея тук е Future Shorts. Най-големият pop-up фестивал за късометражно кино отново е в България! Знаем, че ви липсваше. Затова, след като обиколи половината свят, фестивалът ще зарадва българската публика с новата пролетна селекция на британската мрежа Future Shorts за 2013. Включените заглавия са носители на различни награди от големи международни филмови фестивали, между които тези в Кан, Сънданс и Лондон.

Прожекцията е само една и не бива да я пропускате – на 15 май от 20:00 часа в легендарното кино Влайкова.

Няма картел между "Кино Арена" и "Синема Сити", казва КЗК

Няма картел за налагане на цени по отношение на дистрибуция и излъчване на филми от страна на двете най-големи компании в бранша в Бълг...

Организаторите на събитието са ви подготвили и музикална изненада. Преди прожекцията специалните гости Алекс Линарес (вокал, перкусии) и Теодор Петков - Тото (пиано) ще ви настроят на филмова вълна с музика от любими филми. Алекс и Тото са от бандата Манго Дуенде, участват и в множество странични музикални проекти.

Пролетната селекция на Future Shorts включва шест късометражни филма, които поглеждат към човешката скръб и радост, към спомените и към раздялата с всичко близко.

Ще ви покажем носителя на голямата награда на журито на американския фестивал SXSW „Столът“ (САЩ, 2012 г.), дело на режисьора Грейнджър Дейвид, който проследява историята на нестихващата борба на едно малко градче с непобедим враг. Ще видите още и „Свирка“ (Полша, 2012 г.) на Гжегорж Зарични за мечтите и стремежите на един самотен футболен съдия, кратката анимация на корееца Кангмин Ким за връзката между баща и син „38-39°C“ (САЩ/ Южна Корея 2011), „Мики Бадер“ (Швеция, Дания, 2009 г.) на Фрида Кемпф, грабнал наградата на журито в Кан за късометражно кино, който представлява трогателен портрет на една стогодишна плувкиня, „Кучетата виждат всичко“ (Бразилия, 2012) на Гуто Паренте, както и „Фрактура“ (САЩ, 2012 г.) на Деймиън Шазел - победител в конкурса за игрален филм на фестивала „Сънданс“, 2013.

Future Shorts е международен ежемесечен филмов фестивал и DVD лейбъл, който има за цел да предложи на мислещата публика едно алтернативно филмово преживяване. Програмата предлага селекция от некомерсиални късометражни филми.

Холивуд каза НЕ на секса и голотиите

Сексуалните сцени като тези от "Първичен инстинкт", все по-рядко ще се появяват на екран, за сметка на зрелищните екшъни. Според проуч...

Инициативата, започнала в Англия днес се разпостира из кината и клубовете в Лондон, Париж, Лисабон, Брюксел, Единбург, Осло, Москва, Киев, Будапеща и дистига чак до Бразилия и далечна Южна Корея.

Билетите се продават на място преди прожекцията на цена от 7 лева, а повече информация за програмата и филмите може да намерите на Facebook страницата на фестивала и на страницата на събитието отново в социалната мрежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com