2 млн. долара гаранция за изверга, отвлякъл и държал три жени в плен в САЩ

5894
2 млн. долара гаранция за изверга, отвлякъл и държал три жени в плен в САЩ

Безработният американски шофьор на автобус Ариел Кастро се яви в съда, за да му бъдат повдигнати обвинения в отвличане и изнасилване на три млади жени и за държането им заедно с малко дете в дома му в продължение на десет години, предаде БГНЕС.

52-годишният жител на Кливланд, щата Охайо, който се признава за виновен, стоеше с белезници на ръцете си, докато съдът определи огромна гаранция от 2 милиона долара за всяко от четирите дела, практически гарантирайки, че ще остане в ареста.

Той беше представен пред съда от обществения защитник Катлийн ДеМец, която заяви, че са му били предявени четири обвинения - за отвличане и изнасилване по едното обвинение, за отвличане и изнасилване по второто, отвличане и изнасилване по третото и отвличане по четвъртото.

"Искам да кажа, че обвиненията срещу г-н Кастро се основават на предумишлени решения да отвлече три млади жени от Кливланд. Две от жертвите са преживели ужасяващо мъчение повече от десет години, а третата - близо десет години, и мъчението в крайна сметка е довело до появата на малко момиче, за което се смята, че е родено от една от пленените жени", заяви прокурорът Брайън Мърфи.

"Наред с пленничеството е имало и постоянен побой. Те са били връзвани и ограничавани, били са сексуално насилвани и никога не са били свободни да напускат това жилище", допълни той. Съдията от окръжния съд Лорън Мур определи гаранцията и нареди Кастро да няма контакти с нито една от предполагаемите жертви. След това той беше отведен.

След съдебното заседание обществената защитничка на Кастро заяви пред журналисти, че има опасност той да извърши самоубийство и ще бъде наблюдаван, когато бъде отведен в затвора по-късно днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com