15 начина за изгаряне на допълнителни калории

16796
Снимки: iStock

Пътят към стройната фигура започва не с абонамент за фитнес клуб, а с малки навици, които са полезни за тялото. Открихме 15 начина, които ще ви помогнат лесно да се отървете от няколко излишни килограма.

Дъвка. В допълнение към свежия дъх и устната хигиена, дъвката може да ви помогне да загубите 11 калории на всеки 12 минути. Това е нещо малко, но хубаво.

Ремонтирайте колата. Да се ​​научите да разбирате защо вашият железен кон периодично издава странни звуци е полезно не само за портфейла ви, но и за фигурата ви. Първо, спестете няколко хиляди от семейния бюджет, които можете да похарчите не за механик, а за любимия човек. Второ, 30 минути тежка работа под капака изгарят 102 килокалории.

Пригответе храна и подредете масата. Оказва се, че подготовката на храната е много важна. През това време, а именно за 45 минути, ако се постараете, можете да изгорите 102 килокалории, което означава, че можете да си позволите малко повече на обяд.

Смейте се . Да, да, смехът не само удължава живота, но и ви прави стройни. Гледайки сериал или се разхождате, докато слушате забавни истории от приятелите си - всичко, което ви кара да се смеете, е полезно. Според последните проучвания средният възрастен губи една и половина килокалории на минута от кикотене.

Разхождайте се, докато говорите по телефона. Ако смятате, че това е лош навик, грешите. Може да е досадно за някои, но ходенето от една страна на друга е повече от полезно. За 25 минути особено приказливите хора ще загубят 100 килокалории.

Отслабване без диета: Храни и напитки, които ускоряват метаболизма

Разходка сутрин. Преди да седнете да закусите, разходете кучето, отидете до магазина за прясно мляко и накрая се разходете из дома си. Такава алея ще ви даде тласък на енергия, ще подготви тялото ви за работния ден и ще даде тласък на метаболизма ви, което означава, че закуската ви няма да бъде отложена. 20 минути ходене - и 100 килокалории са изчезнали.

Качете се по стълбите. Въпреки че асансьорът ще намали времето, необходимо за придвижване от точка А до точка Б, той със сигурност няма да направи фигурата ви по-стройна. От 7 до 10 килокалории могат да бъдат изгорени при изкачване и наполовина по-малко при спускане.

Поръсете храната с черен пипер. Топлина в устата, сълзи в очите - не се страхувайте от тези последствия от пикантната храна. В крайна сметка в замяна ще получите ускорен метаболизъм и организъм, готов да гори калории два пъти по-бързо от обикновено.

Карайте колело. Само за 15 минути се изгарят около 105 килокалории. Представете си каква би била фигурата ви, ако карането на колело през уикендите стане навик.

За риболов. Ако вашият мъж, приятел или баща обича да прекарва уикенда с въдица, правете му компания. По този начин вие не само ще укрепите връзката си с човека, когото обичате (в края на краищата нищо не насърчава сърдечния разговор като дългите събирания на брега), но и ще се сбогувате със сто килокалории за 25 минути.

Отслабване без глад: 5 храни, които да включите в диетата си

Играйте фризби. Популярната напоследък игра е идеална за разнообразяване на свободното ви време на плажа и по време на градски разходки в парка. Заедно с летящата чиния ще отлетят 102 килокалории за 30 минути игра.

Медитирайте. Кой каза, че трябва да се движите, за да горите калории? Просто се отпуснете и дишайте дълбоко. Насищайки тялото си с кислород, вие не само релаксирате, но и му давате енергия за повишено изгаряне на калории.

Въже за скачане. Време е да вземете старите неща отново, защото 110 килокалории са заложени на всеки 10 минути удоволствие.

Играйте пинг-понг. Две ракети, маса и топка вече могат да бъдат намерени в почти всеки парк. Не пропускайте възможността да прекарате един продуктивен ден на открито, преди дъждовете да наводнят града. Ще бъде двойно забавно да играете, ако знаете, че въртенето на ракета за 25 минути премахва 113 килокалории.

Грижи се за градината. С настъпването на есента работата в градината не свършва. Бране на листа, бране на ябълки, окопаване на цветя – всичко това не само ще преобрази градината, но с бонуса от 25 минути ще ви направи поне 113 килокалории по-стройни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com