6 неща, които НЕ знаете за храната си

19496
6 неща, които НЕ знаете за храната си

Малко са хората, които сядат и си броят калориите. Не е и нужно, за да поддържаме добро тегло и здраве. Има обаче неща, с които трябва да сме добре запознати. Това са осем от тях:

1. Размерът на порциите в заведенията е извън контрол - Порциите в заведенията съдържат 2-3 пъти повече калории от тези, които приготвяме у дома.

2. Количеството на пакетираните храни е подвеждащо - Ако си купим зърнена закуска например, пише, че една порция съдържа 200 калории, но никъде не е уточнено колко точно е една порция. Пакетите съдържат 8-10 порции, което прави около 2000 калории.

3. Не всички калории имат еднаква стойност - 500 калории от целина наистина се различават от 500 калории от пържени картофки - в това спор няма, но много хора не си дават сметка, че е така.

4. Изгорените калории във фитнеса са лъжа - уредите, които ползваме показват колко калории сме изгорили. Доказано е обаче, че стойностите са завишени с 20%. Горим много по-малко!

5. Тренировките не компенсират неправилното хранене - това, че сте тичали 3 км, не означава, че може да се поглезите с пакетче чипс. Калориите, които ще приемете ще са много повече от тези, които сте изгорили.

6. "Здравословните" храни са най-вредни - надписи като "натурално" и "без добавки", карат потребителите да си мислят, че тези храни са по-здравословни и нискокалорични, отколкото всъщност са.  Обикновено когато нещо се отнема от продукта, друго се добавя. Намаляването на мазнините в един продукт обикновено означава увеличаване на съдържанието на захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com