7 вещи, които привличат най-много прах в едно жилище

3491
7 вещи, които привличат най-много прах в едно жилище
Снимка: emag

Прахът не се появява просто от нищото в дома ни. Често дори да не усещаме, има неща у дома, които задържат прах. Ние до толкова сме свикнали да са там, че дори не се е и усещаме.

Освежител

Незабавно изхвърлете тези 4 НЕЩА от дома си, ако не искате да чистите непрекъснато

Всеки от нас ежедневно се стреми към това домът му да е чист, спретнат и подреден. За съжаление обаче е невъзможно всеки ден да слагаме...

Нещата би трябвало да са по обратния начин, но не точно. Прахът се утаява, благодарение на влагата. Във влажна среда различните паразитите се развиват по-бързо. Най-честият проблем са акарите.

Сушилня за дрехи

Не винаги имаме възможност да простираме навън, но не и добре да го правим в стаята, където стоим най-много. Това е така, защото влажността се повишава, съответно и събирането на прах. Дори и да не използвате сушилня твърде често, тя отново събира прах. За сушене на дрехи се препоръчват места, които са студени и можете да отворите за постоянно. Така влагата няма къде да се застои, съответно и не става благоприятно място за развитие на бактерии.

Спално бельо

Един от големите източници на прах е спалното ни бельо. На него всичко се задържа, дори пърхот и кожни частици. Това е просто рай за акари и всякакви бактерии. Всичко това рано или късно отива във въздуха, който дишаме. Леглото трябва да се оправя поне половин час ставане. Не го правете по-рано, защото така ще осигурите време на бактериите за размножаване. Ако нямате възможност, изтупайте чаршафите и тогава ги сгънете. Спалното бельо е добре да се сменя веднъж седмично.

Интересни начини за използване на омекотителя за пране

Никога до сега не сме си и помисляли, че омекотителят за дрехи може да има и други ползи в ежедневието и домакинството ни. Но ето ние щ...

Уреди

Не се сещаме често да чистим зад хладилника или телевизора, но също оттам идват прахови частици. Чистете, ако не всеки ден, то поне веднъж седмично, за да не се натрупва прах.

Текстил

Мебелите също задържат прах, особено от текстил. Меките мебели са особено благоприятна среда за развитието на различни бактерии. Именно защото са такива, то е добре да ги почиствате редовно. Достатъчно е само да ги минете с прахосмукачката веднъж седмично и поне на 3-6 месеца да ги дадете за пране.

Килими

Как да предпазим жилището си от крадците, докато сме в отпуска

Лятото е времето, в което доста хора тръгват някъде на почивка и оставят дома си празен. Но това крие голям риск за посещение от неприя...

Тук прахосмукачката няма да ви помогне. Трябва да правите често почистване и то мокро. За целта най-добре е да си вземете уред за почистване с пара и така ще можете да решите проблема.

Отворени шкафове

Дрехите в шкафовете също съдържат прах. Когато държите шкафовете отворени, прахът по-лесно се разпространява. Така се наслоява във въздуха и после се чудите защо го има по мебелите и т.н. Хубаво е и там да правите редовно почистване, за да не се наслоява в пантите и в самите врати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com